Carne, pește sau fructe de mare

Tikka masala cu pui și pâinici naan

februarie 26, 2021

Această rețetă de tikka masala cu pui îi aparține Andreei de la Bucătărie în culori. Mai multe rețete de la ea gătiți aici și aici. Rețeta Sorinei de tikka masala o găsiți aici.

Ingrediente:

  • 400 gr piept de pui
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • 1 ardei gras tocat marunt
  • 2-3 lg pasta de rosii
  • 100 ml lapte de cocos
  • 1 lgt garam masala (+ inca doua dupa portia scoasa a celui mic)
  • 2 lgt migdale macinate
  • 1 lgt boia dulce
  • Un praf de sare si piper 2 ani +
  • 1 lingurita adio sare

Cum am procedat:

  • Am taiat pieptul de pui cubulete si l-am marinat pentru vreo doua ore cu o lingura de ulei de masline,o lingura de zeama de lamaie, putin usturoi granulat, ceapa granulata,putin condiment adio sare si boia dulce.
  • Am inabusit ceapa si usturoiul cu putin ulei si apa sub capac dupa care am adaugat ardeiul,carnea si am mai sotat cateva minute. Am adaugat apoi sosul de rosii, condimentele si jumatate de cana de apa (trei sfert -aproximativ) si am lasat sa scada sub capac. Cand a scazut apa (dar nu de tot,daca scade de tot mai completati putin) am adaugat laptele de cocos, cele doua lingurite de migdale si am mai lasat 2-3 minute pe foc.”
  • Reteta de painici naan alaturi de care a fost servit preparatul o gasiti aici.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.