Din 2002, lucrez la o companie alaturi de foarte multi indieni. Imi place mult cultura, imi plac oamenii, imi place cum gandesc si mentalitatea lor sanatoasa, focusata pe familie. Daaaar…ce imi place cel mai mult este mancarea! As manca mancarea lor de la mic dejun pana la cina, plus ceva deserturi/gustari intre…:))
Pui tikka masala cer de cate ori merg la restaurant sau la prietenii nostri. Cand ma intreaba ce vreau sa mananc, stiu clar…nici nu ma gandesc de doua ori 🙂 Am cerut reteta prietenei mele…well, nu e chiar usor de reprodus asa cum o face ea, respectand niste pasi, etape, ingrediente. Eu am pregatit-o in stilul meu, cu ingrediente europene :P- Gustul e absolut divin, poate un iubitor de bucatarie indiana ar remarca diferentele 🙂
Ingrediente:
Tikka masala
- piept de pui dezosat taiat cuburi (cam 500gr) – eu am folosit pulpa si piept
- 1 catel usturoi ras
- 1 ceapa taiata mare
- 1 ardei gras taiat cuburi
- 1 lgita curry dulce
- 1 lgita pudra de chimen
- 125 ml iaurt de cocos (sau o smantana light)
- 200 ml suc de rosii fara sare / rosii pasate
- 1 lg ulei de rapita presat la rece
Orez
- 1 ceasca orez cu bob lung
- 3.5 cesti supa de pui sau apa
- 1 lgita turmeric
- 1 fir sofran
- 1 morcov ras
- seminte de chimen
- 1 lg ulei de rapita presat la rece
Cum am procedat:
- am pus ceapa, ardeiul si usturoiul in tigaie cu ulei si putina apa si am gatit, amestecand, pana cand ceapa se inmoaie putin, devine translucida
- am adaugat carnea de pui si am lasat cateva minute, dupa care am adaugat curry si chimenul, plus inca putina apa
- am lasat totul sa se gateasca sub capac, amestecand din cand in cand
- odata puiul gatit, am adaugat pasta de rosii si iaurtul/smantana, am mai lasat cateva minute sa se ingroase sosul si am luat de pe aragaz
- orezul l-am spalat bine si l-am pus in multa apa la fiert
- dupa ce a dat in clocot, l-am scurs si spalat din nou
- am pisat sofranul intr-un mojar pana am obtinut un praf fin si l-am amestecat cu turmericul
- am turnat 1/4 ceasca de apa fierbinte peste praful de sofran si l-am lasat 5′ sa se macereze
- intr-o oala mare, am adaugat morcovul ras, , uleiul si putina supa si am lasat cateva minute sa se gateasca
- am adaugat orezul in oala, peste am turnat lichidul galben de sofran uniform pe partea de sus a orezului si restul de supa de pui / apa si am lasat la fiert
- am acoperit vasul, am dat focul la mic si am gatit cam 20-25′ pana cand scade tot lichidul
Pofta buna!
No Comments