De atatea ori vedem pe bloguri, grupuri specifice alimentatiei copilului ”mbs”, incat putine mamici mai sunt care nu stiu ce inseamna. Pana am aflat si eu, am crezut ca e vreo mancare specifica, deosebita, ceva despre care eu habar nu aveam. De unde? E celebra si arhicunoscuta mamaliguta cu branza si smantana. Si mamaie o stie, si bunica. Pe langa faptul ca e o mancare simplu de pregatit, e si delicioasa, buna pentru toata familia, de la mic la mare.
Ingrediente:
Mamaliguta (2 portii)
- 5 lg faina de malai
- 350 ml apa
- 1 lg ulei de masline
- 1 cub mic de unt
Extra
- 350 gr branza de vaci
- 50 gr smantana grasa
Cum am procedat:
- am pus apa la fiert intr-o craticioara impreuna cu o lg de malai si lg de ulei
- cand apa a inceput sa fiarba, am adaugat si restul de malai si am invartit vartos in ea pana cand am obtinut o mamaliguta frumusica si galbioara
- la final, am adaugat untul in mamaliguta si am omogenizat
- am amestecat branzica impreuna cu smantana si am servit binisor cu mamaliguta
- pentru gust, am adaugat la final o lingurita extra de smantanica si pesto, reteta de aici
Pofta buna!
No Comments