Nu stiu cum sunt altii, dar eu cand spun tocanita, ma gandesc la bunici. Bunicii aia cu fete blande care faceau mancare si din piatra seaca, dar mai mult, avea gust de bun, de cald si multa iubire.
Pentru ca e frig afara, pentru ca ploua si stam in case, ieri, la pranz, am pregatit o delicioasa tocanita din aia cu multa ceapa, rosii, ardei gras si pipote.
Ingrediente:
- 2 cepe
- 5 catei usturoi
- 1 morcov
- 1 ardei gras rosu
- 1/2 ardei gras verde
- 3 rosii mari
- 3 cartofi albi
- 400 gr pipote de pui
- 1 foaie de dafin
- 1 lgita cimbru uscat
- 1 lg ulei de masline extravirgin
Cum am procedat:
- cu un chopper, am tocat ceapa, usturoiul si morcovul si le-am inabusit in lg de ulei si putina apa
- intre timp, am oparit pipotele bine spalate si curatate
- am adaugat apoi ardeiul taiat fasii, pipotele, condimentele si putina apa si am lasat cateva minute sa se gateasca sub capac
- am adaugat rosiile date pe razatoare si am gatit cu capc, amestecand din cand in cand
- dupa ce am gatit cateva minute rosiile, am adaugat si cartofii cuburi
- tocanita este gata cand cartofii se inmoaie, cca 15’
- am servit cu mamaliguta calda, aburinda 😘
Pofta buna!
No Comments