Cereale, pseudocereale și derivate

Paste cu sos din spanac și semințe de pin

februarie 9, 2021

Rapid, simplu si…verde. Asa mi s-a cerut la cina, sa fie verde.  In plus, mare parte din pregatirea mesei a revenit fetitei care a fost tare mandra, bucuroasa si a mancat cu pofta pastele. La fel si noi, parintii mandrei bucuroase.

Nu uitati, spanacul se ofera de maxim 2-3 ori pe luna datorita concentratiei mari de oxalati si nitriti. Ideal este a nu se combina spanacul cu lactate pentru a putea asimila din plin fierul din spanac, dat fiind ca se inhiba absorbtia fierului din cauza continutului de calciu din lactate.

Ingrediente:

  • 250 gr spanac congelat – dezghetat
  • 1-2 lg lapte vegetal (am folosit de cocos)
  • 100 gr seminte de pin
  • 3-4 catei de usturoi (dupa gust)
  • 1 lg ulei de masline
  • 2 cani de paste

Cum am procedat:

  • prima data, am fiert pastele conform instructiunilor
  • am pus restul de ingredient intr-un blender si am blendat totul pana cand am obtinut in sos cremos
  • am pus sosul intr-o tigaie si am dat totul intr-un clocot
  • am amestecat sosul cu pastele si am servit cu mare pofta

Puteti servi pastele cu spanac la pranz, alaturi de un ou.

Puteti incerca spanacul si alaturi de somon sau intr-o supa delicioasa.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.