Rapid, simplu si…verde. Asa mi s-a cerut la cina, sa fie verde. In plus, mare parte din pregatirea mesei a revenit fetitei care a fost tare mandra, bucuroasa si a mancat cu pofta pastele. La fel si noi, parintii mandrei bucuroase.
Nu uitati, spanacul se ofera de maxim 2-3 ori pe luna datorita concentratiei mari de oxalati si nitriti. Ideal este a nu se combina spanacul cu lactate pentru a putea asimila din plin fierul din spanac, dat fiind ca se inhiba absorbtia fierului din cauza continutului de calciu din lactate.
Ingrediente:
- 250 gr spanac congelat – dezghetat
- 1-2 lg lapte vegetal (am folosit de cocos)
- 100 gr seminte de pin
- 3-4 catei de usturoi (dupa gust)
- 1 lg ulei de masline
- 2 cani de paste
Cum am procedat:
- prima data, am fiert pastele conform instructiunilor
- am pus restul de ingredient intr-un blender si am blendat totul pana cand am obtinut in sos cremos
- am pus sosul intr-o tigaie si am dat totul intr-un clocot
- am amestecat sosul cu pastele si am servit cu mare pofta
Puteti servi pastele cu spanac la pranz, alaturi de un ou.
Puteti incerca spanacul si alaturi de somon sau intr-o supa delicioasa.
Pofta buna!
No Comments