Avem linte rosie? Avem. Avem dovleac? Avem si dovleac. Ce doresti sa mananci? Supa. Pai, nu face mama supa de linte cu dovleac la cerere? Ba face, cum sa nu faca.
Ingrediente:
- 100 gr linte hidratata (min. 2h)
- 100 gr dovleac
- 1 catel usturoi
- 1 ceapa mica
- 1/2 ardei gras
- 1 morcov mic
- 1 mana de baby-spanac
- 50 gr crema de cocos (partea groasa de la suprafata laptelului de cocos integral)
- 2 lg ulei de rapita presat la rece
- seminte de canepa pentru servit
Cum am procedat:
- am pus ceapa, morcovul, usturoiul, ardeiul, dovleacul in chopper si am maruntit
- am inabusit legumele in putina apa si ulei pana cand s-au inmuiat
- am adaugat lintea bine spalata si am acoperit cu apa calduta, dupa care am gatit cca 15-17’, pana cand lintea e gatita
- spre final, am adaugat frunzele de spanac si am mai lasat pe foc cca 3-4’
- am servit cu seminte de canepa si putina crema de cocos
Pofta buna!
No Comments