Shakshuka e zona noastra de comfort. Genul ala de mancare pe care il mananci pana nu mai poti…oricand, la mic dejun, la pranz sau la cina. Caci, daaaaa, merge oricand. 🙈.
In plus, e fier ma puterea infinit: linte, ou, spanac. Mai ales pentru cei mici, e o alegere buna, dar nu numai pentru ei. O spune sotul meu care a lins farfuria cu parere de rau ca a fost atat de putina mancare.
Ingrediente:
- 1 ardei rosu potrivit
- 1 ceapa alba mare
- 2 catei usturoi
- 1 morcov
- 4-5 rosii (eu am scos coaja)
- 1 lingurita sirop de curmale (miere 1 an +)
- 3 oua
- 1 cescuta de linte fiarta (am folosit linte rosie)
- 2 lg de spanac tocat
- condiment: turmeric, cimbru, boia dulce, cate 0.5 lingurita
- patrunjel proaspat tocat pentru servit
Cum am procedat:
- prima data, am tocat in chopper ceapa, ardeiul si usturoiul pe care le-am inabusit in putin apa intr-o tigaie antiaderenta
- dupa cateva minute, am adaugat morcovul tocat tot in chopper si inca 125 ml apa; am lasat la foc mic cateva minute pana s-a inmuiat si acesta
- am tocat si rosiile si le-am adaugat impreuna cu siropul de curmale si condimentele
- am gatit la foc mic pana cand sosul incepe sa se ingroase
- am adaugat spanacul si lintea si am omogenizat, dupa care am turnat sosul intr-un vas de cuptor
- am format cuiburi in sos, iar in ele am spart ouale
- am introdus vasul in cuptorul preincalzit la 200 gr si am gatit cca 15’, pana cand galbenusul e bine facut
- la final, am pus patrunjelul proaspat tocat
Pofta buna!
No Comments