Cereale, pseudocereale și derivate

Terci cu iaurt si gem de afine

februarie 28, 2021

Se dau cateva ingrediente, putin timp la dispozitie si multa voie buna. Ce obtinem la final? Un terci nutritiv, colorat, delicios si…aaaaaa…rapid! 😃 Daca adaug si o iesire in parc alaturi de sot si copil, ziua se anunta stralucita.

Ingrediente:

  • 2 lg fulgi de ovaz
  • 100 ml lapte vegetal sau animal
  • 150 gr iaurt cocos (sau animal)
  • 2 lg sanatoase gem de afine fara zahar (sau alt gem din fructe gatite in tigaie, aragaz)
  • 1 lgita unt de caju
  • fructe si seminte pentru servit

Cum am procedat:

  • am fiert cateva minute fulgii in lapte pana cand acestia s-au inmuiat si laptele a fost absorbit
  • dupa, am adaugat untul de caju, iaurtul si gemul si am omogenizat ghinisor
  • am servit cu fructe si seminte de canepa (la alegere si optional)

Am obtinut o portie din care a mancat si mamica olecuta, ca sa nu se supere.

*se poate oferi inainte de 1 an, in masura introducerii ingredientelor.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.