Carne, pește sau fructe de mare Legume și leguminoase

Somon “teriyaki” cu spanac

ianuarie 6, 2021

Am scos somonul, l-am imbaiat in sos, l-am bagat la cuptor. Intre timp, un spanac rapid. Pregatitul pranzului a durat fix 15’, fara a tine cont de timpul de la cuptor. Asa pranz sa tot faci. Rapid, bun, fetita mea a mancat tot spanacul. 😃 Cu pestele, din categoria carne, a avut ceva de impartit, dar a gustat si din el cat de cat. Parintii au fost foarte incantati. 🙈

Ingrediente:

  • 3 portii de somon taiate cubulete
  • 2 lg sirop de curmale
  • zeama de la o lamaie
  • 5 catei de usturoi rasi
  • 1 praf de sare (2ani+)
  • 2 lg seminte de canepa
  • 1 lg mustar (2 ani+) reteta aici
  • 300 gr spanac congelat
  • 2 catei usturoi
  • 30 gr unt
  • cateva rosii cherry

Cum am procedat:

  • am pregatit sosul din mustar, sirop de curmale, zeama de lamaie, usturoi si sare
  • am trecut bucatile de somon prin sos si le-am presarat cu seminte
  • am asezat somonul in tava si am copt in cuptor timp de 20’ la 180 grade, cuptor preincalzit
  • intre timp, am pus spanacul congelat in tigaie impreuna cu untul, putina apa, usturoiul tocat si rosiile cherry taiate in jumatati si am gatit cateva minute spanacul pana a scazut lichidul

*Spanacul se ofera de maxim 2-3 ori pe luna datorita concentratiei mari de oxalati si nitriti. Ideal este a nu se combina spanacul cu lactate pentru a putea asimila din plin fierul din spanac, dat fiind ca se inhiba absorbtia fierului din cauza continutului de calciu din lactate.

Reteta de supa crema din spanac de aici ati incercat-o?
Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.