Ambii greierasi sunt fani kamut ciocolatos! Asa ca, măcar știu de-o treaba când il avem la mic dejun! Mai rupem lanțul terciurilor, in cazul unora! Chit ca, nici nu știu dacă nu tot pe acolo e si preparatul de astăzi. Doar ca, boabele iau locul fulgilor!
Obișnuiesc sa fierb mai mult kamut si sa-l păstrez la frigider pentru câteva zile, intr-un recipient ermetic cu capac. De acolo, la nevoie il introduc in diverse preparate rapide. Unul dintre preferatele noastre il conține alături de niste hribi – rețeta aici
Ingrediente:
- 400 gr kamut fiert deja*
- 100 ml lapte vegetal
- 50 ml “nutella” – rețeta aici
- 100 gr nuci (coapte 5’), mărunțite (râșnite sau mărunțite fin <3 ani, din cauza riscului de înec)
- 1/2 lingurița scortisoara Ceylon
- 1-2 lg pasta de curmale sau miere certificata (1+) – dacă aveți o “nutella” suficient de dulce, puteți renunța la indulcitor
- 80 gr visine infuzate in suc de mar, Prăvălia Noastră
*Grila la kamut! Are un bob mai mare si ușor mai ferm, inclusiv fiert. Pentru evitarea riscului de înec, este indicat a fi zdrobit cu furculița, la servire (<3 ani)
Cum am procedat:
- Kamutul l-am avut deja fiert, asa ca am început cu introducerea nucilor in cuptorul preincalzit pentru 5’, timp in care m-am ocupat de “crema de ciocolata” in care voi scaldă kamutul si nucile. Așadar, am încălzit laptele vegetal iar in momentul in care s-a apropiat de punctul de fierbere, am luat cratiță de pe foc si am adăugat 2 lg de “nutella” (aprox. 50 gr). Puteți sa faceți nutella in casa sau sa apelați la variante cu eticheta curată si fără zahăr, din comerț. Am amestecat cu o lingura pana am obținut o crema de ciocolata. Am adăugat scortisoara, pasta de curmale si am turnat crema peste kamut. Odata coapte si răcite nucile, le-am mărunțit si le-am adăugat si pe “dumnealor” in preparat. Iar la sfârșit, vișinele! Preferatele noastre!
Sa avem copilași sanatosi!
No Comments