Rețeta aceasta de cornulețe fără gluten și lactate face parte dintr-o serie întreagă de preparate fără o parte din alergenii principali și este o rețetă care îi aparține lui Florentina din MyBabyFood family. Florentina, îți mulțumim pentru implicarea în campania MyBabyBun.
„Ingrediente:
- 125 ml lapte de cocos călduț
- un praf de sare (+1an)
- praf de copt bio fără gluten in functie de cantitatea recomandata pe ambalaj ( sau 4g drojdie uscata)
- 1 lingura sirop de agave
- 2 linguri de ulei
- 1 ou
- 20g tarate de psyllium (pentru copii mai mari)
- Unt vegan pentru uns foile (sau tot ulei)
- Mix faina din :
-45g faina de ovaz,
-45g faina de cocos,
-15g amidon de porumb
- 1-2 linguri de unt pentru straturile de aluat lasat înainte 10-20 de minute la temperatura camerei (eu am folosit de la Naturli’ vegan)
- Amidon pentru presărat
- Pentru uns (1 gălbenuș+1 lingura de lapte de cocos)
Cum am procedat:
- Se încălzește laptele impreuna cu praful de sare și siropul de agave (daca utilizați drojdie se adaugă în laptele călduț pentru a se activa, se lasă câteva minute).
- Se râjnesc tărâțele de psyllium și se adaugă în lapte, amestecând până se face ca o gelatină, cam dupa maxim 5 minute. Se adaugă oul și uleiul și se amestecată bine până se încorporează.
- Se amestecă mixul pentru făină împreună cu praful de copt ( eu am folosit jumatate de plic conform indicației de pe ambalaj) și se adaugă în compoziția obținută mai înainte. Se frământă pana se obține un aluat legat.
- Se împarte aluatul în mai multe biluțe (la mine au ieșit 7), se întind presarate cu amidon bine, alternand părțile, cam cât diametrul unei farfurii medii, sa nu fie prea subțire aluatul.
- Se unge bine cu unt vegan. Se întinde altă biluță pe care o adăugăm deasupra celei date cu unt și procedam la fel pentru fiecare biluță, puse una peste alta și date cu unt. Ultima biluță nu se mai da cu unt, se presară bine amidon ,precum și pe partea de jos.
- Se întind bine și se taie fâșii ca în poza.
- Eu le am umplut pentru adulți cu ciocolată vegană, pentru bebelina cu gem (amestecat cu puțin gris) și o crema facuta din nuca, lapte de cocos, puțin sirop de agave și mac.
- Se pun la cuptor la 180 de grade pentru 40 de minute. Eu la minutul 20 le am dat cu ou pentru ca am mai avut o tură pe care am dat cu ou de la început si mi sa părut că au ieșit cam bronzate (nu erau arse).
- Se scot pe un grătar și se lasa pentru a se raci complet.”
No Comments