Stramosul graului dur, Mr. Kamut imbraca forma unor graunte de ~2-3x mai mari decat cele ale graului obisnuit, insotit fiind de un gust delicios de nuca. Este o specie de grau care vine cu un frumos bagaj nutritional, continand o cantitate mai mare de proteine decat graul obisnuit si fiind o sursa excelenta de minerale esentiale (magneziu, seleniu, mangan, zinc) si fibre.
Merge invitat atat in preparate „dulci”, cat si „sarate”.
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 1 ardei gras rosu
- 200 gr hribi (eu am avut congelati)
- 150 gr kamut
- 2-3 caise uscate (fara sulfiti) – eu am folosit de la Nuts for Nuts
- patrunjel
- cepsoara
- o lingura ulei presat la rece (eu am folosit ulei de floarea soarelui cu hribi, de la Somcuta)
Cum am procedat:
- am spalat foarte bine kamutul si l-am pus la fiert intr-o oala sub presiune. Dupa fierbere, l-am pus la scurs. Puteti sa-l fierbeti cu o seara inainte si sa-l pastrati intr-un recipient inchis cu capac, in frigider. Ulterior, il puteti folosi in mai multe preparate, scurtand astfel timpul de gatit.
- intr-o tigaie antiaderenta am inabusit ceapa cu ardeiul -5’, apoi am adaugat hribii. Am acoperit tigaia cu capac si am lasat-o asa la foc mediu inca 7-8’. Cand hribii au fost patrunsi, am adaugat kamutul fiert si am mai lasat preparatul la gatit inca 2-3’
- am stins aragazul si am adaugat 2-3 caise taiate marunt (le puteti hidrata in prealabil), uleiul presat la rece si o mana de patrunjel si cepsoara.
📌 Kamutul il mai puteti folosi in loc de arpacas in reteta de aici
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
2 Comments
Buna😊Deci grâul dur,kamutul și hibri unde găsim?as vrea sa încerc reteta.Multumesc Simona😊Tot timpul am cv de intrebat.
Iti raspund cu drag😘
Kamut gasesti in naturiste, online sau in unele marketuri. Hribi proaspeti gasesti ocazional in magazine. Congelati am vazut in Selgros
Pofta buna!😘