Am intrat in Postul Pastelui, moment in care multi crestini renunta la preparatele care contin ingrediente animale. Noi, avand copilul, le vom servi cu un sos tzatziki, dar mama care e adepta acestor posturi, le va servi alaturi de o salata.
Cred ca am descoperit falafelul doar de vreo 5-6 ani, dar, desi imi place, nu l-am gatit de foarte multe ori, datorita procesului mai indelungat. Am incercat si varianta mai rapida cu naut conservat, dar nu mi-a placut prea mult, il prefer mai crocant.
Ingrediente:
- 200 gr naut uscat
- 600 ml apa
- 4 cepe mici
- 5-6 nuci
- 60 gr patrunjel
- 4 catei de usturoi
- 1 lingurita chimion pudra
- 1/2 lingurita cardamom
- 2 -3 linguri faina de naut
- 1/2 lingurita praf de copt
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura zeama de lamaie
Cum am procedat:
- am lasat nautul in cei 600 ml de apa la hidratat peste noapte
- a doua zi, am spalat bine nautul si l-am pus in vasul robotului impreuna cu toate celelalte ingrediente, exceptie praful de copt si faina, si am pulsat pana cand am obtinut o textura nisipoasa
- am transferat ingredientele intr-un bol, am adaugat faina si praful de copt, am omogenizat, acoperit vasul cu o folie si lasat la rece timp de 30’
- daca aluatul este prea uscat, mai adaugati 1-2 linguri de apa/zeama de lamaie, iar daca e prea umed, 1-2 linguri de faina, astfel incat sa aveti un aluat modelabil
- cu mainile sau cu ajutorul unei cupe de inghetata, formati bilele de falafel pe care le asezati in tava de cuptor, pe o foaie de copt
- falafelul se coace in cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 20’
Servim cu salata, sosuri diverse: tzatziki, avocado, rosii, tahini.
Pofta buna!
No Comments