Cereale, pseudocereale și derivate Legume și leguminoase

Falafel cu nuci

martie 2, 2020

Am intrat in Postul Pastelui, moment in care multi crestini renunta la preparatele care contin ingrediente animale. Noi, avand copilul, le vom servi cu un sos tzatziki, dar mama care e adepta acestor posturi, le va servi alaturi de o salata.

Cred ca am descoperit falafelul doar de vreo 5-6 ani, dar, desi imi place, nu l-am gatit de foarte multe ori, datorita procesului mai indelungat. Am incercat si varianta mai rapida cu naut conservat, dar nu mi-a placut prea mult, il prefer mai crocant.

Ingrediente:

  • 200 gr naut uscat
  • 600 ml apa
  • 4 cepe mici
  • 5-6 nuci
  • 60 gr patrunjel
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita chimion pudra
  • 1/2 lingurita cardamom
  • 2 -3 linguri faina de naut
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura zeama de lamaie

Cum am procedat:

  • am lasat nautul in cei 600 ml de apa la hidratat peste noapte
  • a doua zi, am spalat bine nautul si l-am pus in vasul robotului impreuna cu toate celelalte ingrediente, exceptie praful de copt si faina, si am pulsat pana cand am obtinut o textura nisipoasa
  • am transferat ingredientele intr-un bol, am adaugat faina si praful de copt, am omogenizat, acoperit vasul cu o folie si lasat la rece timp de 30’
  • daca aluatul este prea uscat, mai adaugati 1-2 linguri de apa/zeama de lamaie, iar daca e prea umed, 1-2 linguri de faina, astfel incat sa aveti un aluat modelabil
  • cu mainile sau cu ajutorul unei cupe de inghetata, formati bilele de falafel pe care le asezati in tava de cuptor, pe o foaie de copt
  • falafelul se coace in cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 20’

Servim cu salata, sosuri diverse: tzatziki, avocado, rosii, tahini.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.