Cereale, pseudocereale și derivate

Paste cu roșii cherry și dovlecel

august 27, 2022

Varianta aceasta de paste a fost cu ceea ce am găsit prin grădină, și fără să exagerez, au fost cele mai reușite paste din ultima perioadă. Sper să aibă succes și la voi!

Ingrediente:

  • paste făinoase (eu am folosit paste din grâu dur, se pot utiliza și paste fără gluten)
  • 2 pumni de roșii cherry – eu am avut roșii cherry multicolore (roșii, galbene și negre)
  • un dovlecel mic (mic mic, subțire)
  • 2 căței de usturoi
  • 15 g unt (se poate înlocui cu ulei de măsline sau de avocado în caz de aplv)
  • 40 ml supă concentrată de pui (se poate înlocui cu apă; eu fac frecvent și o pun la congelator în pungi de gheață)
  • 1 linguriță fulgi de drojdie inactivă
  • busuioc (eu am avut proaspăt, dar se poate utiliza și uscat)
  • pentru servit, opțional: cașcaval răzuit (se poate înlocui cu o brânză vegetală sau se poate omite) și verdeață proaspătă (puteți să rămâneți tot pe busuioc, eu am ales pătrunjel verde creț)

Cum am procedat:

  • am fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj și în paralel am pregătit legumele
  • am tăiat roșiile în jumătăți și dovlecelul cubulețe – le-am pus într-o tigaie la foc mediu pentru aproximativ 15 minute amestecând frecvent; după această perioadă am adăugat supa de pui, frunzele de busuioc tocate grosier și usturoiul tocat fin – am mai gătit aproximativ 5 minute cu capac. Am trecut pastele strecurate în tigaie și am pus focul pe minim; am adăugat untul și fulgii de drojdie și am mai gătit pentru 2 minute amestecând energic
  • am servit pastele cu pătrunjel verde tocat și puțin cașcaval răzuit

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.