Sotul meu e ca un copil. Va spun drept. La varsta lui sa mananci atatia biscuiti cu lapte…ceva de groaza, dom’le! Glumesc, 😃 dar e adevarat, chiar are o periodata cand ar manca doar asta. Cica e la dieta, mancare nu mananca, dar mananca biscuiti cu lapte. Cum va spusei, ca un copil! Am doi. 😀
Norocul lui e ca in acest fel, eu impac si capra si varza. Adica, ii pot da si copilului la pachetel. De obicei, ii dau 1-2 biscuiti si fructe, in functie de activitatile pe care le au in ziua respectiva. Cand merg la activitati fizice, gen padure, ora de gimnastica, ii pun 2 biscuiti, fomita e mai pronuntata 😃. Altfel, 1 biscuite si fruct sunt suficiente.
Ingrediente: cca 30 biscuiti
- 220 gr faina tip 550
- 2 lg faina cocos
- 125 gr unt moale, la temperatura camerei
- 2 lg mascarpone, reteta aici
- 1 lgita pudra de vanilie
- 1 manuta de nuci hidratate si tocate
- 1 manuta de fructe uscate (am folosit merisoare infuzate in suc de ananas)
- 1-2 lg miere (optional, 1 an+)
Cum am procedat:
- de la inceput va spun ca am impartit aluatul in doua si o parte am congelat-o pentru zile mai ocupate, altfel, aveti nevoie de 2 tavi
- am pregatit o tava tapetata cu o foaie de copt si am preincalzit cuptorul la 160 gr
- am mixat bine untul cu mascarponele si mierea pana cand au devenit un amestec cremos
- am adaugat fainurile si vanilia si am omogenizat, am obtinut un ameste moale, nelipicios
- am adaugat nucile si fructele uscate si le-am incorporat in aluat
- am format bilute micute, cam cat o nuca, pe care le-am asezat in tava, lasand putin spatiu intre ele
- cu o forma rotunde (sau fundul unui pahar) le-am aplatizat
- am copt biscuitii timp de 10-12’, pana cand devin aurii
- i-am lasat sa se raceasca bine, timp in care au devenit fragezi
- se pot pastra timp de 4 zile in loc racoros, uscat, apoi la frigider
Sotul meu i-a declarat cei mai buni biscuiti pentru lapte/iaurt. 😃
Pofta buna!
6 Comments
Sorina, i-ai congelat formati sau bila?
Buna!
Bila, nu i-am format.
ceau 🙂 am putea folosi doar iaurt in loc de unt+mascarpone?
Buna, Alexandra, nu. Untul si mascarpone ii fac fragezi. Poti incerca sa folosesti Alsan si o smantana vegetala, in caz de alergie.
In loc de faina 550 pot folosi 000 ? 🤔
Buna, da, poate cu o lg in plus, vei simti la mana aluatul.