Dulcegării Kidscuiți

Biscuiți cu cocos și nuci

ianuarie 26, 2021

Sotul meu e ca un copil. Va spun drept. La varsta lui sa mananci atatia biscuiti cu lapte…ceva de groaza, dom’le! Glumesc, 😃 dar e adevarat, chiar are o periodata cand ar manca doar asta. Cica e la dieta, mancare nu mananca, dar mananca biscuiti cu lapte. Cum va spusei, ca un copil! Am doi. 😀

Norocul lui e ca in acest fel, eu impac si capra si varza. Adica, ii pot da si copilului la pachetel. De obicei, ii dau 1-2 biscuiti si fructe, in functie de activitatile pe care le au in ziua respectiva. Cand merg la activitati fizice, gen padure, ora de gimnastica, ii pun 2 biscuiti, fomita e mai pronuntata 😃. Altfel, 1 biscuite si fruct sunt suficiente.

Ingrediente: cca 30 biscuiti

  • 220 gr faina tip 550
  • 2 lg faina cocos
  • 125 gr unt moale, la temperatura camerei
  • 2 lg mascarpone, reteta aici
  • 1 lgita pudra de vanilie
  • 1 manuta de nuci hidratate si tocate
  • 1 manuta de fructe uscate (am folosit merisoare infuzate in suc de ananas)
  • 1-2 lg miere (optional, 1 an+)

Cum am procedat:

  • de la inceput va spun ca am impartit aluatul in doua si o parte am congelat-o pentru zile mai ocupate, altfel, aveti nevoie de 2 tavi
  • am pregatit o tava tapetata cu o foaie de copt si am preincalzit cuptorul la 160 gr
  • am mixat bine untul cu mascarponele si mierea pana cand au devenit un amestec cremos
  • am adaugat fainurile si vanilia si am omogenizat, am obtinut un ameste moale, nelipicios
  • am adaugat nucile si fructele uscate si le-am incorporat in aluat
  • am format bilute micute, cam cat o nuca, pe care le-am asezat in tava, lasand putin spatiu intre ele
  • cu o forma rotunde (sau fundul unui pahar) le-am aplatizat
  • am copt biscuitii timp de 10-12’, pana cand devin aurii
  • i-am lasat sa se raceasca bine, timp in care au devenit fragezi
  • se pot pastra timp de 4 zile in loc racoros, uscat, apoi la frigider

Sotul meu i-a declarat cei mai buni biscuiti pentru lapte/iaurt. 😃

Pofta buna!

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply Alexandra ianuarie 26, 2021 at 5:03 pm

    Sorina, i-ai congelat formati sau bila?

    • Reply Sorina ianuarie 27, 2021 at 9:10 am

      Buna!
      Bila, nu i-am format.

  • Reply Alexandra ianuarie 27, 2021 at 12:32 pm

    ceau 🙂 am putea folosi doar iaurt in loc de unt+mascarpone?

    • Reply Sorina ianuarie 27, 2021 at 1:56 pm

      Buna, Alexandra, nu. Untul si mascarpone ii fac fragezi. Poti incerca sa folosesti Alsan si o smantana vegetala, in caz de alergie.

  • Reply Anamaria Steiciuc martie 10, 2021 at 4:12 pm

    In loc de faina 550 pot folosi 000 ? 🤔

    • Reply Sorina martie 11, 2021 at 4:45 am

      Buna, da, poate cu o lg in plus, vei simti la mana aluatul.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.