Nu stiu cum de am uitat de minunatia asta pufoasa cu caise si iaurt. Chiar nu imi explic. Zona crepusculara in capul meu. Dar cum pastila de memorie se numeste ”mybabyfood”, iacata ca si-a facut loc din nou in mintea mea prafuita. E deja vara, caisele au inceput sa fie pe piata, de ce sa nu o incercati?
Ingrediente:
- 10 caise taiate feliute
- 60 gr unt moale
- 60 gr sirop de curmale
- 60 gr iaurt natural
- 3 oua
- 130 gr faina tip 550
- 50 gr faina migdale
- 0.5 pachetel praf de copt BIO
- 1 lgita coaja de portocala
- Fulgi de migdale pentru topping
Cum am procedat:
- am amestecat untul cu iaurtul si siropul
- am adaugat ouale si am continuat sa amestec, omogenizand bine, dupa care am adaugat fainurile amestecate cu praful de copt si coaja de portocala
- am turnat compozitia intr-o forma de copt (22cm dia), am asezat caisele deasupra si toppingul de fulgi de migdale
- am copt in cuptorul preincalzit la 180 gr, timp de 35’
- am lasat sa se raceasca in forma, apoi am portionat
Pofta buna!
2 Comments
Buna
Cu ce pot inlocui siropul de curmale so faina de migdale?
Multumesc
Buna, siropul cu miere (doar dupa implinirea varstei de 1 an a copilului), faina de migdale cu faina de grau tip 650 sau 550.