Dulcegării

Prăjitură de vară cu iaurt și caise

iunie 2, 2021

Nu stiu cum de am uitat de minunatia asta pufoasa cu caise si iaurt. Chiar nu imi explic. Zona crepusculara in capul meu. Dar cum pastila de memorie se numeste ”mybabyfood”, iacata ca si-a facut loc din nou in mintea mea prafuita. E deja vara, caisele au inceput sa fie pe piata, de ce sa nu o incercati?

Ingrediente:

  • 10 caise taiate feliute
  • 60 gr unt moale
  • 60 gr sirop de curmale
  • 60 gr iaurt natural
  • 3 oua
  • 130 gr faina tip 550
  • 50 gr faina migdale
  • 0.5 pachetel praf de copt BIO
  • 1 lgita coaja de portocala
  • Fulgi de migdale pentru topping

Cum am procedat:

  • am amestecat untul cu iaurtul si siropul
  • am adaugat ouale si am continuat sa amestec, omogenizand bine, dupa care am adaugat fainurile amestecate cu praful de copt si coaja de portocala
  • am turnat compozitia intr-o forma de copt (22cm dia), am asezat caisele deasupra si toppingul de fulgi de migdale
  • am copt in cuptorul preincalzit la 180 gr, timp de 35’
  • am lasat sa se raceasca in forma, apoi am portionat

Pofta buna!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Simona iunie 14, 2021 at 3:47 pm

    Buna
    Cu ce pot inlocui siropul de curmale so faina de migdale?
    Multumesc

    • Reply Sorina iunie 15, 2021 at 5:16 am

      Buna, siropul cu miere (doar dupa implinirea varstei de 1 an a copilului), faina de migdale cu faina de grau tip 650 sau 550.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.