Dupa vacanta si o perioada in care scolile au fost inchise, copilasii se reintorc la scoli. Eu sunt “pro” scoli deschise, invatamantul online nu este o solutie prea buna pentru ei sau pentru parinti, avand in vedere ca nu multi parinti au resursele materiale si cunostintele pentru a se transforma in educatori. Respect profesorii pentru rabdare, pentru talent si, mai ales, pentru capacitatile lor de a se face auziti. Locuim in Luxembourg, iar fetitei mele atata i-a fost dor de copilasi si de doamne. 😘
In fine, revenirea la scoala inseamna si pachetelul zilnic. E un stres zilnic, dar necesar. Prefer sa pregatesc pachetelul decat sa ma transform in educator/profesor. Nu pentru ca nu imi place sa fac asta cu copilul meu, facem zeci de activitati, dar nu stiu sa fac lucrul acesta in contextul in care o face un profesor/educator. Speram sa fie bine!
Ingrediente:
- 200 gr faina 550
- 60 gr migdale rasnite (sau tot 550)
- 2 oua mari
- 2 lgte praf copt BIO
- 100 gr ulei rapita presat la rece
- 60 gr lapte migdale
- 40 gr sirop de curmale
- 2 banane coapte
- 60 gr afine
- Fulgi migdale pentru topping
Cum am procedat:
- am amestecat faina cu migdalele rasnite si praful de copt
- separat, am amestecat ouale, uleiul, laptele si siropul
- am pasat bananele cu o furculita si le-am adaugat in compozitie
- am turnat amestecul lichid peste cel solid si am omogenizat cu o spatula, iar la final, am incorporat afinele
- am asezat aluatul cu o cupa de inghetata in forma de copt (6 mini-checuri), am adaugat fulgii de migdale si am copt in cuptorul preincalzit la 180 grade, ventilatie, timp de 25’, pana cand scobitoarea iese curata
- se pot pastra in frigider 2-3 zile sau la congelator pana la 3 luni.
Se pot servi la mic dejun, alaturi de iaurt si fructe.
O banana bread care nu da gres niciodata, gasiti aici, iar pe regina tuturor bananelor bread, fix aici.
Pofta buna!

No Comments