Carne, pește sau fructe de mare

Curry de creveti cu lapte de cocos si orez rosu

ianuarie 4, 2021

Ne plac creveții si ii papam cu plăcere, in diverse combinații! Dacă sunteți la început de diversificarea si doriți sa aflați mai multe despre dânșii, aruncați un ochi aici!

Ingrediente:

  • 200 gr orez rosu – mai multe despre orez, aici
  • un cub de unt/1-2 lg ulei presat la rece in caz de aplv
  • 500 gr creveti
  • 200 ml lapte de cocos gras
  • 3 căței usturoi
  • 1 vârf de cuțit coriandru
  • 1 vârf de cuțit turmeric
  • 1 vârf de cuțit sare (2+)
  • 3-5 fire de patrunjel

Cum am procedat:

  • Am început cu orezul. L-am spălat foarte bine, schimbând mai multe ape, apoi l-am pus la fiert intr-o cantitate considerabila de apa (oricum aceasta va fi aruncată). Odata fiert, l-am clatit, l-am scurs de apa si l-am pus intr-o tigaie pe foc, alături de un cub de unt, cât sa se topească untul si sa învăluie orezul. Atât.
  • Curry-ul l-am pregătit astfel: am înăbușit (2 lg ulei+3 lg apa) crevetii împreuna cu usturoiul mărunțit , 2-3’. Am adăugat condimentele, apoi laptele de cocos si am lăsat preparatul la foc mic pentru aproximativ 12-13’, timp in care laptele de cocos scade si formează un sos delicios in care se scaldă crevetii. Pentru o consistentă mai groasa, puteți adauga o lingurița de amidon natural de porumb/cartofi in laptele de cocos, inainte de a-l adauga in tigaie peste creveți. La sfârșit, am adăugat o mâna de pătrunjel proaspăt tăiat! L-am servit călduț împreuna cu garnitura de orez roșu. Deliciosenie!

Sa avem copilași sanatosi!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Ioana ianuarie 4, 2021 at 7:48 pm

    Buna seara,în afara de lapte de cocos ce se poate folosi? Mulțumesc

  • Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.