Ne plac creveții si ii papam cu plăcere, in diverse combinații! Dacă sunteți la început de diversificarea si doriți sa aflați mai multe despre dânșii, aruncați un ochi aici!
Ingrediente:
- 200 gr orez rosu – mai multe despre orez, aici
- un cub de unt/1-2 lg ulei presat la rece in caz de aplv
- 500 gr creveti
- 200 ml lapte de cocos gras
- 3 căței usturoi
- 1 vârf de cuțit coriandru
- 1 vârf de cuțit turmeric
- 1 vârf de cuțit sare (2+)
- 3-5 fire de patrunjel
Cum am procedat:
- Am început cu orezul. L-am spălat foarte bine, schimbând mai multe ape, apoi l-am pus la fiert intr-o cantitate considerabila de apa (oricum aceasta va fi aruncată). Odata fiert, l-am clatit, l-am scurs de apa si l-am pus intr-o tigaie pe foc, alături de un cub de unt, cât sa se topească untul si sa învăluie orezul. Atât.
- Curry-ul l-am pregătit astfel: am înăbușit (2 lg ulei+3 lg apa) crevetii împreuna cu usturoiul mărunțit , 2-3’. Am adăugat condimentele, apoi laptele de cocos si am lăsat preparatul la foc mic pentru aproximativ 12-13’, timp in care laptele de cocos scade si formează un sos delicios in care se scaldă crevetii. Pentru o consistentă mai groasa, puteți adauga o lingurița de amidon natural de porumb/cartofi in laptele de cocos, inainte de a-l adauga in tigaie peste creveți. La sfârșit, am adăugat o mâna de pătrunjel proaspăt tăiat! L-am servit călduț împreuna cu garnitura de orez roșu. Deliciosenie!
Sa avem copilași sanatosi!
1 Comment
Buna seara,în afara de lapte de cocos ce se poate folosi? Mulțumesc