Ce este chowder? Well, mama ar spune ca e o tocanita mai zemoasa, sotul ii spune supa crema lenesa (caci nu a fost pasata)…Pai, e chiar o supa destul de groasa, facuta din cartofi, morcovi, peste, fructe de mare, lapte si smantana dulce, etc. Cam acestea ar fi ingredientele principale. Eu, bineinteles, am adaptat cu ce am gasit si am avut disponibil. Deeeeelicioasa!
Ingrediente:
- 30 gr unt
- 250 ceapa alba
- 600 gr cartofi (fainosi) taiati cubulete
- 120 gr dovlecel
- 225 ml lapte cocos (sau alt lapte vegetal)
- 115 ml apa
- 400 gr fructe de mare (eu am folosit peste – somon si salau – , creveti)
- coriandru proaspat tocat, pentru servit
Cum am procedat:
- prima data, am tocat ceapa si dovlecelul cu ajutorul unui chopper, dupa care le-am pus sa se inabuse in unt si putina apa
- cand legumele s-au inmuiat, am adaugat cartofii si laptele, plus apa (115ml)
- am lasat totul sa se gateasca la foc mic, cu capac, amestecand din cand in cand, pana cand cartofii au fost bine fierti, chiar incep sa se marunteasca (de aceea sunt buni cei fainosi)
- acum, am adaugat pestele si crevetii cubulete si am lasat inca 10-15′ la foc mic, cat sa se gateasca si pestele bine
- am servit supa calda cu putin coriandru proaspat tocat
Pofta buna!
No Comments