Carne, pește sau fructe de mare

Chifteluțe reciclate

august 26, 2017

Da, reciclez mâncare😊. Prefer să o transform sau să o adaptez decât să o arunc. Astăzi, am pregatit niște chifteluțele moi și foarte gustoase, folosind mușchiulețul de porc care a rămas de la masa de prânz de ieri. 

De când a apărut Stefi în viața noastra,  evit prajitul (bine, nici înainte nu apelam decat rar la „dumnealui”:)), cuptorul fiind o variantă excelentă. Ies moi, da moi😊 și sunt foarte apreciate de pitic. Iar recomandarea mea este să folosiți fulgii de ovăz rășniți în compoziția lor, în loc de făină, pesmet sau pâine înmuiată:).

Conform noilor recomandări, porcul poate fi introdus în diversificare, încă  de la inceput. Ideea este să se folosească acele „parti” ale acestuia, care conțin mai puțină grăsime, mușchiul fiind o variantă bună.

Ingrediente 5 chiftele: 

  • mușchi de porc fiert/aburit ~80-90 gr
  • 1 ou
  • 1 lg cu vârf fulgi de ovăz râșniti
  • 1/4 ceapă rosie
  • 1/2 gogoșar
  • pătrunjel frunze
  • coriandru
  • mai puteți adăuga usturoi, boia, piper sau alte condimente preferate (ținând cont de vârsta celui mic)

Cum am procedat:

  • carnea deja fiartă am măcinat-o și am amestecat-o cu oul bătut, ceapa si gogoșarul (date prin răzătoare) plus pătrunjelul tocat și un praf de coriandru. Am adăugat la sfârșit fulgii de ovăz râșniți, astfel încăt să obțin o compoziție care să-mi permită modelarea lor (in cazul meu, a fost suficient o lingură cu vârf fulgi)
  • am modelat chifteluțele, le-am pus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le-am băgat in cuptorul preîncălzit, pentru 15-20′.
  • le vom servi la cina cu rosii

S-aveți copii păpăcioși!❤️

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.