Da, reciclez mâncare😊. Prefer să o transform sau să o adaptez decât să o arunc. Astăzi, am pregatit niște chifteluțele moi și foarte gustoase, folosind mușchiulețul de porc care a rămas de la masa de prânz de ieri.
De când a apărut Stefi în viața noastra, evit prajitul (bine, nici înainte nu apelam decat rar la „dumnealui”:)), cuptorul fiind o variantă excelentă. Ies moi, da moi😊 și sunt foarte apreciate de pitic. Iar recomandarea mea este să folosiți fulgii de ovăz rășniți în compoziția lor, în loc de făină, pesmet sau pâine înmuiată:).
Conform noilor recomandări, porcul poate fi introdus în diversificare, încă de la inceput. Ideea este să se folosească acele „parti” ale acestuia, care conțin mai puțină grăsime, mușchiul fiind o variantă bună.
Ingrediente 5 chiftele:
- mușchi de porc fiert/aburit ~80-90 gr
- 1 ou
- 1 lg cu vârf fulgi de ovăz râșniti
- 1/4 ceapă rosie
- 1/2 gogoșar
- pătrunjel frunze
- coriandru
- mai puteți adăuga usturoi, boia, piper sau alte condimente preferate (ținând cont de vârsta celui mic)
Cum am procedat:
- carnea deja fiartă am măcinat-o și am amestecat-o cu oul bătut, ceapa si gogoșarul (date prin răzătoare) plus pătrunjelul tocat și un praf de coriandru. Am adăugat la sfârșit fulgii de ovăz râșniți, astfel încăt să obțin o compoziție care să-mi permită modelarea lor (in cazul meu, a fost suficient o lingură cu vârf fulgi)
- am modelat chifteluțele, le-am pus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le-am băgat in cuptorul preîncălzit, pentru 15-20′.
- le vom servi la cina cu rosii
S-aveți copii păpăcioși!❤️
No Comments