Drobul e unul dintre preparatele traditionale de Paste. Imi amintesc ca mama il facea cu maruntaie de miel, iar eu nu mancam. Nici astazi nu mananc miel sau oaie. Asa ca, traditionalul isi face loc pe masa mea cu gust de pui. 🥰
Ingrediente (pentru un drob marisor, tava de chec/cozonac)
- 400 gr ficat pui bio
- 400 amestec inimi si pipote bio
- 250 gr piept de pui bio
- 4 oua mari
- 1 legatura usturoi verde
- 2 legaturi ceapa verde
- 1 legatura mica patrunjel
- Putina sare de mare (2 ani+)
- 2 oua fierte (optional)
Cum am procedat
- am pus carnea in aparatul Ninja, in cos, am adaugat o cana de apa si am gatit folosind functia de presiune timp de 20’
- dupa, jumatate din carne am tocat-o cu un cutit si cealalta jumatate cu un chopper
- am tocat ceapa, usturoiul, patrunjelul si le-am inabusit in putina apa si putin ulei, cateva minute
- am amestecat verzaturile impreuna cu carnea, sarea si cele 4 oua batute
- am asezat jumatate de compozitie in tava de cozonac tapetata cu hartie de copt, am adaugat cele 2 oua si am acoperit cu restul de compozitie
- am copt timp de 40’ in cuptorul preincalzit la 180 gr
- am servit cu rosii, ceapa verde, castraveti si ridichi
Pofta buna!
No Comments