Inainte de copil, adica acum 1 milion de ani inaintea erei noastre 😃, cartofii dulci mi se pareau cel putin ciudati. Nu concepeam si nu puteam asocia cartoful si gustul de dulce. Boooon, dupa copil, alta viata. Cartofii dulci au devenit un aliment indispensabil. Ne plac tuturor. Si sunt alegerea de #paparapid. Uneori, ii gatesc in cuptor, alteori, la actifry. Rezultatul e cam acelasi, doar timpul difera.
Ingrediente:
- 1 cartof dulce mediu (am folosit jumatate cartof dulce alb/jumatate portocaliu)
- 2 lg parmezan (ideal 2 ani+ datorita continutului de sare)
- 2 lg malai
- 2 lgite ierburi uscate (rozmarin, oregano)
- 1 lgita usturoi pudra
Cum am procedat:
- am curatat, spalat si taiat cartoful betisoare
- am pregatit amestecul de ierburi, usturoi, parmezan si malai
- am adaugat amestecul peste cartofi si i-am frecat bine cu acest amestec
- am asezat cartofii in tava, pe o foaie de copt si i-am copt in cuptorul preincalzit la 190 grade, 30’
- i-am servit cu un sos de iaurt si usturoi
O alta varianta pregatita a fost inlocuirea malaiului cu pesmet, serviti cu guacamole.
Pentru varianta aplv sau copilasi mai mici, puteti inlocui parmezanul cu fulgi de drojdie inactiva sau cu parmezan vegetal, reteta aici.
Pofta buna!
No Comments