Legume și leguminoase

Legume la abur

februarie 27, 2021

Legumele la abur sunt nutritive și gustoase. La noi își fac loc frecvent în alimentație pe post de garnitură sau drept masă de sine stătătoare.

Ingrediente:

  • 1/2 dovlecel
  • 1/2 morcov
  • 1/2 ardei kapia
  • 2 lingurițe ulei (eu am folosit de nucă, presat la rece)

Cum am procedat:

  • am tăiat fâșii legumele și le-am gătit la abur, individual pe fiecare (având timp diferit de gătire) – puteți să le dați forma dorită (bastonașe, cuburi, rondele etc) – eu le verific între 2 degete pentru a vedea când sunt gătite deoarece nu există un timp standard de gătire pentru legumele la abur
  • când toate cele 3 legume au fost gătite, le-am stropit cu ulei de nucă
  • noi le-am servit atât pe post de garnitură lângă o bucată de carne/pește, cât și alături de ou, brânză sau sos de iaurt

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.