De mult imi doresc sa pregatesc acest ratatouille, bogatie de legume si culoare, dar mai ales de gust. L-am insotit de niste couscous si de niste branza feta de capra si succesul a fost rasunator! Nu doar la copil, dar si la adulti.
Ingrediente:
- 1 ceapa mare
- 1-2 catei de usturoi
- 20 gr ulei de masline preset la rece
- 100 ml apa
- 1 dovlecel
- 1 vanata
- 1 ardei gras
- 300 gr rosii (am folosit in borcan de rosii bio fara coaja)
- condimente: cimbru, oregano, rozmarin, dupa gust
- 4 linguri couscous
- 1 cub mic de unt
- branza feta si seminte de canepa (optional) pentru servire
Cum am procedat:
- prima data, am tocat ceapa, usturoiul si le-am inabusit in apa si uleiul de masline cateva minute
- intre timp, am taiat cuburi ardeiul, vanata si dovlecelul si le-am adaugat peste ceapa
- am lasat legumele cateva minute sa se inmoaie, apoi am adaugat rosiile tocate grosier impreuna cu sucul de rosii din borcan si condimentele
- am lasat totul sa se gateasca 10-15′ cu capac, amestecand din cand in cand
- cand legumele sunt moi, gatite, am adaugat couscousul si am mai gatit inca 5′ la foc mic (daca nu mai este lichid la legume, mai adaugati 100 ml apa calduta)
- la final, am adaugat cubul de unt si am omogenizat
- am servit cu branza feta si seminte de canepa
A fost genial! O cina pe cinste am avut!
Pofta buna!
2 Comments
Sorina, oare se poate servi si a doua zi la pranz? 🥺
Buna, absolut. 🙂 Pofta buna!