Cereale, pseudocereale și derivate Legume și leguminoase

Ratatouille

mai 10, 2020

De mult imi doresc sa pregatesc acest ratatouille, bogatie de legume si culoare, dar mai ales de gust. L-am insotit de niste couscous si de niste branza feta de capra si succesul a fost rasunator! Nu doar la copil, dar si la adulti.

Ingrediente:

  • 1 ceapa mare
  • 1-2 catei de usturoi
  • 20 gr ulei de masline preset la rece
  • 100 ml apa
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 1 ardei gras
  • 300 gr rosii (am folosit in borcan de rosii bio fara coaja)
  • condimente: cimbru, oregano, rozmarin, dupa gust
  • 4 linguri couscous
  • 1 cub mic de unt
  • branza feta si seminte de canepa (optional) pentru servire

Cum am procedat:

  • prima data, am tocat ceapa, usturoiul si le-am inabusit in apa si uleiul de masline cateva minute
  • intre timp, am taiat cuburi ardeiul, vanata si dovlecelul si le-am adaugat peste ceapa
  • am lasat legumele cateva minute sa se inmoaie, apoi am adaugat rosiile tocate grosier impreuna cu sucul de rosii din borcan si condimentele
  • am lasat totul sa se gateasca 10-15′ cu capac, amestecand din cand in cand
  • cand legumele sunt moi, gatite, am adaugat couscousul si am mai gatit inca 5′ la foc mic (daca nu mai este lichid la legume, mai adaugati 100 ml apa calduta)
  • la final, am adaugat cubul de unt si am omogenizat
  • am servit cu branza feta si seminte de canepa

A fost genial! O cina pe cinste am avut!

Pofta buna!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Flori T. iulie 27, 2020 at 4:03 pm

    Sorina, oare se poate servi si a doua zi la pranz? 🥺

    • Reply Sorina iulie 28, 2020 at 2:44 pm

      Buna, absolut. 🙂 Pofta buna!

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.