Cereale, pseudocereale și derivate Domnu' Ou Dulcegării Miss Brânzică, Mr Lăptic

Spaghetti ciocolatoase

septembrie 2, 2020

Cui nu-i place ciocolataaaaa? Ei bine, dacă va scriu ca e liber la ‘sosul de ciocolata’ de mai jos, ma credeți pe cuvânt scris? Am impresia ca veți merge pe mâna mea! Mai ales ca este si un paparapid, cum va place!

Ingrediente:

  • un sfert pachet spaghetti Barilla
  • 100 ml lapte animal (merge si vegetal)
  • 1 galbenus
  • 1 lg mascarpone, rețeta aici
  • 1 lingura carob
  • 1 lingurita unt alune de padure
  • o lingurita pasta de curmale
  • un praf de Scorțișoara Ceylon

Cum am procedat:

  • am pus pastele la fier, conform indicațiilor de pe ambalaj
  • in paralel, am pus laptele la fiert. In momentul in care a atins punctul de fierbere, l-am dat deoparte. Am amestecat gălbenușul cu pasta de curmale si carobul, apoi am început sa adaug câte o lingura de lapte fierbinte, astfel încât sa aduc gălbenușul aproape de temperatura laptelui. Treptat, altfel riscați sa obtineți un sos cu ‘zdrențe de ou’, ceea ce nu prea da bine, estetic.
  • odata adus gălbenușul aproape de temperatura laptelui, l-am turnat peste lapte si am repus cratița pe foc. Lăsați focul mic si amestecați continuu, va rog! In câteva minute vi se va îngroșa sosul, semn ca oul e gătit.
  • după îngroșarea sosului, am stins focul si am adăugat imediat brânzica si untul. Apoi, am adăugat pastele fierte si scurse de apa. Gataaa cinaaa! A, daaa! Nu uitați de niște pudra de Scorțișoara, deasupra! Sau măcar niște făina de migdale!

Sa avem copilași sănătoși!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.