Miss Brânzică, Mr Lăptic

Griș in lapte cu mascarpone și dulceață fara zahar

martie 17, 2024

Duminica la prânz. Pofta de ceva dulce. Răbdare zero. Timp, nu prea. Si nici chef, s-o scriu p-aia dreapta. Și totuși, cum rămâne cu pofta aia? Rămâne ca merită împlinită, daca rezolv totul rapid si mai e și sănătos, pe deasupra. Așa ca, pun laptele la fiert siiiiii……

Si griș in lapte sa fie!!!

Ingrediente:

  • 550 ml lapte vegetal (merge si animal)
  • 50 gr gris
  • o curmala Medjool
  • 1 praf de sare (2+)
  • 2 lg mascarpone
  • niste coaja de lamaie rasa (lămâia bio, cu coaja negratata, spălată anterior in apa cu bicarbonat)
  • niște dulceață fără zahăr, pentru servire. Eu am folosit dulceață de caise si de cireșe negre de la Topoloveni, variantele fără zahăr adaugat.

Cum am procedat:

  • am pus laptele la fiert, împreună cu Medjoolul tăiat bucatele, coaja de lamaie si praful de sare. Când a început să fiarbă, am adăugat grișul in ploaie. Am amestecat 2-3’, timp in care s-a gătit grișul. Apoi, inainte de a stinge focul, am adaugat mascarponele si am amestecat pana cand acesta s-a incorporat in griș.
  • am turnat budincuta in pahare, am adaugat niste dulceață si am servit cu mare pofta!
  • Sa avem copilași sanatosi!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.