Duminica la prânz. Pofta de ceva dulce. Răbdare zero. Timp, nu prea. Si nici chef, s-o scriu p-aia dreapta. Și totuși, cum rămâne cu pofta aia? Rămâne ca merită împlinită, daca rezolv totul rapid si mai e și sănătos, pe deasupra. Așa ca, pun laptele la fiert siiiiii……
Si griș in lapte sa fie!!!
Ingrediente:
- 550 ml lapte vegetal (merge si animal)
- 50 gr gris
- o curmala Medjool
- 1 praf de sare (2+)
- 2 lg mascarpone
- niste coaja de lamaie rasa (lămâia bio, cu coaja negratata, spălată anterior in apa cu bicarbonat)
- niște dulceață fără zahăr, pentru servire. Eu am folosit dulceață de caise si de cireșe negre de la Topoloveni, variantele fără zahăr adaugat.
Cum am procedat:
- am pus laptele la fiert, împreună cu Medjoolul tăiat bucatele, coaja de lamaie si praful de sare. Când a început să fiarbă, am adăugat grișul in ploaie. Am amestecat 2-3’, timp in care s-a gătit grișul. Apoi, inainte de a stinge focul, am adaugat mascarponele si am amestecat pana cand acesta s-a incorporat in griș.
- am turnat budincuta in pahare, am adaugat niste dulceață si am servit cu mare pofta!
- Sa avem copilași sanatosi!
No Comments