Cereale, pseudocereale și derivate Dulcegării

Gofre din linte roșie cu carob și topping de căpșuni cu chia și nuci râșnite

iulie 6, 2023

Rețeta aceasta de vafe / gofre din linte roșie cu carob și topping de căpșuni cu chia și nuci râșnite face parte dintr-o serie întreagă de preparate fără o parte din alergenii principali și este o rețetă care îi aparține lui Crina de la Felie din Natură – fără gluten, zahăr, alergeni (aici). Crina, îți mulțumim pentru implicarea în campania MyBabyBun.

Ingrediente:(pt. cca. 4 bucăți)

  • 260 g boabe de linte roșie, cântărite după hidratare și clătire (hidratate minim 8 ore)
  • 150 g apă/lapte vegetal
  • 30 g carob/cacao 5 ani+
  • stafide, merișoare, nuci, alune (opțional)
Pentru topping:
  • 200 g căpșuni congelate (sau proaspete)
  • 2 linguri de semințe de chia
  • Miere/sirop de curmale pentru îndulcit (după gust)
  • Puțină apă
Mod de preparare
  • Lintea hidratată și spălată (crudă), se pune într-un bol împreună cu apa și se blenduiește bine, până când rezultă o compoziție fină, omogenă. Se adaugă apoi pudra de carob și se omogenizează compoziția
  • Pentru topping, căpșunile se pun într-o cratiță și se adaugă puțin apă, apoi se lasă la foc mic, amestecând din cand in când. După ce căpșunile s-au dezghețat, se adaugă semințele de chia și se lasă încă 5 minute pe foc, până când se leaga puțin compoziția. Se adaugă mierea după gust și se pune in borcan. După ce se răcește, se închide borcanul și se tine la frigider timp de câteva zile. ”

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Oana septembrie 20, 2023 at 11:38 am

    Buna ziua, cum procedati ca sa nu se lipeasca? Am aparat Breville si nu am reusit sa le scot ca in imagine, desi la unele am uns si aparatul inainte . Multumesc

  • Reply Oana septembrie 20, 2023 at 11:38 am

    De ce aveti oare sectiunea de comentarii daca nu raspundeti la ele? Multumesc!

  • Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.