Ca si Simona, in ultimul timp, “rapid”, “usor”, “putine ingrediente” e numele meu mic. Desi imi place sa ma complic, ultima perioada nu a fost prietena mea deloc, asa ca, reconfiguram traseul doar pe drumurile cele mai rapide.
Mancarea aceasta m-a salvat, mai ales ca aveam cativa ardei copti in congelator, deci timp minim petrecut la aragaz. Caldurile din aceste zile m-au adus si ele mai aproape de #paparapid.
Ingrediente:
- 2 ardei capia rosii copti/fara coaja si seminte
- 2 ardei kapia galbeni copti / fara coaja
- 1 ceapa mica
- 1 catel usturoi
- 1 lg ulei de masline presat la rece
- 2 lg smantana dolofana (Laptaria cu Caimac)
Cum am procedat:
- am tocat ceapa si usturoiul fin si le-am inabusit in ulei si putina apa pana cand ceapa se inmoaie (eu am folosit un chopper, deci timp minim pentru a toca)
- intre timp, am tocat marunt ardeii si i-am adaugat peste ceapa
- am continuat sa gatesc pana cand lichidul dispare
- am adaugat smantana si am dat intr-un clocot
- domnita Elsa a servit cu mamaliguta si patrunjel proaspat tocat
Pofta buna!
Pentru cei cu aplv, smântâna folosită poate să fie una vegetală (rețeta aici)
No Comments