Legume și leguminoase

Tocanita de ardei copti cu smantana

august 11, 2020

Ca si Simona, in ultimul timp, “rapid”, “usor”, “putine ingrediente” e numele meu mic. Desi imi place sa ma complic, ultima perioada nu a fost prietena mea deloc, asa ca, reconfiguram traseul doar pe drumurile cele mai rapide.

Mancarea aceasta m-a salvat, mai ales ca aveam cativa ardei copti in congelator, deci timp minim petrecut la aragaz. Caldurile din aceste zile m-au adus si ele mai aproape de #paparapid.

Ingrediente:

  • 2 ardei capia rosii copti/fara coaja si seminte
  • 2 ardei kapia galbeni copti / fara coaja
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel usturoi
  • 1 lg ulei de masline presat la rece
  • 2 lg smantana dolofana (Laptaria cu Caimac)

Cum am procedat:

  • am tocat ceapa si usturoiul fin si le-am inabusit in ulei si putina apa pana cand ceapa se inmoaie (eu am folosit un chopper, deci timp minim pentru a toca)
  • intre timp, am tocat marunt ardeii si i-am adaugat peste ceapa
  • am continuat sa gatesc pana cand lichidul dispare
  • am adaugat smantana si am dat intr-un clocot
  • domnita Elsa a servit cu mamaliguta si patrunjel proaspat tocat

Pofta buna!

Pentru cei cu aplv, smântâna folosită poate să fie una vegetală (rețeta aici)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.