Deja cam toată lumea știe că eu sunt fan declarat ciorbe și supe. Mi se par aromate și gustoase, iar dacă le oferiți cu o cantitate mică de lichid (sau chiar fără), ele sunt potrivite și pentru cei mici. De data aceasta, vă propun o ciorbă de varză.
Ingrediente:
- 1/2 de varză (eu am avut una miculuță)
- 2 morcovi
- 1 ceapă mică
- 1 felie de țelină
- 1 felie de păstârnac
- 300 ml suc de roșii
- 1/2 ardei roșu (mie îmi place mai mult deoarece este mai dulce)
- 2 crenguțe de cimbru
- 2 crenguțe de mărar
- 3 linguri ulei (eu am folosit ulei de floarea soarelui presat la rece)
- opțional: suc de lămâie (eu nu l-am folosit deoarece mi se pare suficient de acră de la sucul de roșii)
Cum am procedat:
- Am tăiat toate legumele în forma dorită: morcovul, țelina și păstârnacul cubulețe, ardeiul tocat fin, ceapa solzișori, varza fâșii subțiri
- Am pus la fiert morcovul, ceapa, țelina, ardeiul și păstârnacul într-o cantitate mică de apă (să depășească apa legumele cu aproximativ 1 deget)
- Am fiert la foc mic pentru aproximativ 15 minute
- După 15 minute, am adăugat varza, sucul de roșii, cimbrul și mărarul (eu le-am lăsat crenguțe întregi)
- La nevoie, mai puteți adăuga cantități mici de apă
- Când varza a fost fiartă (o verificați), se stinge focul și se adaugă uleiul și sucul de lămâie
*Opțional, dacă doriți, puteți să adăugați direct în farfurie și câte 1-2 lingurițe de smântână – nouă ne place simplă
No Comments