Până de curând, cartoful dulce intra la noi în meniu doar sub formă de piure, sau la cuptor. Astăzi am încercat și o supă cremă de cartof dulce. A fost deosebit de gustoasă și aromată.
Ingrediente necesare:
- 1 cartof dulce mare (mare mare)
- 1 cartof alb mediu
- 1 ceapă albă mare
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 țelină mică
- 1 lingură generoasă de ulei vegetal presat la rece (eu am folosit de nucă) sau 20 g unt
- busuioc
Cum am procedat:
- Am curățat ceapa, țelina și păstârnacul, le-am tăiat în bucăți mari și le-am pus la fiert în apă
- În timp ce rădăcinoasele fierbeau, am curățat și cartofii, și i-am tăiat cubulețe. I-am pus și pe ei la fiert lângă legume
- Când toate legumele au fost fierte, le-am scurs de apă și le-am pasat fin împreună cu uleiul de nucă și o linguriță de busuioc uscat. Treptat am adăugat și din apa în care au fiert legumele până când am ajuns la consistența dorit
♥Noi am servit supa alături de crutoane cu busuioc și semințe de in (nu uitați pentru cei mici să măcinați semințele)
♥Pentru adulți, un praf de sare și piper dau o aromă deosebită supei
♥Dacă nu ați mai făcut crutoane până acum, luați o felie de pâine de casă (eu am folosit una simplă, fără semințe), o tăiați cubulețe, stropiți peste ea puțin ulei vegetal și busuioc uscat. Amestecați bine. Puneți cubulețele obținute la cuptor, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la temperatură foarte foarte mică. Ideea crutoanelor nu constă în prăjirea pâinii, ci în uscarea acesteia. Pentru piticii cu intoleranță la gluten, folosiți o pâine fără gluten.
♥Alte rețete de supă cremă găsiți aici
♥O rețetă de pâine numai bună pentru crutoane găsiți aici
No Comments