Mereu pe drumuri, serviciu, cresa…avem nevoie de alimente care se pot manca usor, fara a fi incalzite, fara sa te murdaresti (in cazul unora, nu spun cine…). Pizza este mereu o varianta la indemana, usor de pregatit, gustoasa si in combinatii din cele mai diverse.
Ideea acestor melci mi-a venit dupa ce am pregatit melcii cu vanilie si stafide. Arata bine, nu dai gres cu ei, ingrediente simple si placute: branza, rosii, masline.
Ingrediente:
Blat (reteta este aceeasi ca si in cazul painii cu lapte, dar am inlocuit untul/margarina cu ulei de masline: https://mybabyfood.ro/2019/12/17/paine-impletita-cu-lapte/):
- 550 gr faina tip 650
- 7 gr drojdie uscata BIO
- 300 ml lapte integral (vegetal pentru copilasii cu aplv)
- 55 ml ulei de masline
Topping:
- 350 gr branza de capra
- 150 gr masline verzi desarate
- 6-8 rosii cherry
- 50 gr seminte de floarea soarelui hidratate (rasnite in cazul copilasilor mici)
Cum am procedat:
- am amestecat laptele caldut cu uleiul si am lasat cateva minute sa se activeze drojdia – incepe sa faca “bulbuci” mici pe suprafata
- dupa activare, am adaugat faina si am framantat pana am obtinut un aluat omogen si nelipicios pe care l-am acoperit cu un prosop si am lasat la dospit pana isi dubleaza volumul
- dupa dospire, am intins aluatul sub forma de dreptunghi (40×30 cm), am intins branza deasupra, maslinele taiate feliute, rosiile tocate si semintele
- am rulat aluatul dinspre mine si am sigilat ungand putin capatul cu apa
- cu un cutit ascutit, am feliat rulada, in felii de 2-3 cm, le-am asezat in tava si le-am lasat din nou la dospit 20-30′
- am copt melcii in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30-35′, pana cand devin aurii
Puteti inlocui branza cu alta branza si folosi in loc de masline, rosii uscate.
Pofta buna!
No Comments