Cereale, pseudocereale și derivate Miss Brânzică, Mr Lăptic

Arancini, biluțe din orez și brânză

mai 29, 2020

Orezul nu e printre alimentele preferate in familia noastra, dar, din cand in cand, ii mai gasim locul si il adaptam pentru a placea. Chiftelutele acestea cu orez si branza au facut deliciul la cina si au avut si succes, mai ales in cazul copilului. Restul e detaliu! 🙈

Sotul nu e fan orez, mananca ocazional, dar, cu mana pe inima, spun ca a mancat si el…promit ca data viitoare le colorez in roz, poate ii vor placea mai mult! 😁

Ingrediente:

  • 100 gr orez
  • 50 gr parmezan
  • 1-2 linguri pesmet
  • 1 lingurita fulgi de usturoi
  • mozzarella
  • pesmet pentru topping

Cum am procedat:

  • am spalat orezul si l-am pus in multa apa la fiert
  • dupa primul clocot, am scurs apa si am spalat orezul pentru eliminarea continutului mare de arsenic si am pus din nou la fiert
  • odata fiert, am lasat orezul intr-o sita la scurs si racit
  • am amestecat orezul cu parmezanul, fulgii de usturoi si pesmetul si, cu mainile usor umezite, am luat din compozitie orez cat o nuca marisoara, am asezat un cub mic de mozzarella in centru si am inchis asemenea unei bile
  • am dat bilele prin pesmet si le-am asezat pe o foaie de copt, in tava
  • am copt bilele de orez in cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 20’

Am servit bilutele de orez cu salata si ketchup de casa.
Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.