Orezul nu e printre alimentele preferate in familia noastra, dar, din cand in cand, ii mai gasim locul si il adaptam pentru a placea. Chiftelutele acestea cu orez si branza au facut deliciul la cina si au avut si succes, mai ales in cazul copilului. Restul e detaliu! 🙈
Sotul nu e fan orez, mananca ocazional, dar, cu mana pe inima, spun ca a mancat si el…promit ca data viitoare le colorez in roz, poate ii vor placea mai mult! 😁
Ingrediente:
- 100 gr orez
- 50 gr parmezan
- 1-2 linguri pesmet
- 1 lingurita fulgi de usturoi
- mozzarella
- pesmet pentru topping
Cum am procedat:
- am spalat orezul si l-am pus in multa apa la fiert
- dupa primul clocot, am scurs apa si am spalat orezul pentru eliminarea continutului mare de arsenic si am pus din nou la fiert
- odata fiert, am lasat orezul intr-o sita la scurs si racit
- am amestecat orezul cu parmezanul, fulgii de usturoi si pesmetul si, cu mainile usor umezite, am luat din compozitie orez cat o nuca marisoara, am asezat un cub mic de mozzarella in centru si am inchis asemenea unei bile
- am dat bilele prin pesmet si le-am asezat pe o foaie de copt, in tava
- am copt bilele de orez in cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 20’
Am servit bilutele de orez cu salata si ketchup de casa.
Pofta buna!
No Comments