Vineri seara in familie…a fost o saptamana lunga, plina de evenimente, aveam nevoie de ceva bun, dar cum frigiderul e cam gol vinerea, te descurci cum poti…asa a a aparut d-l Brownie Cheesecake. Asa se numeste domnul acesta! 😁
E fara gluten, de fapt fara vreun alt fel de faina, ceea ce il duce mai degraba sa zona aia de fudge, lipicioso-cremos, dar va asigur ca e buuuun, iar copilul a cerut doua portii! Target atins!
Ingrediente:
Blat brownie
- 3 banane
- 3 linguri unt de arahide (puteti subtitui cu alt unt de nuci/oleaginoase)
- 3 linguri unt de migdale (puteti subtitui cu orice alt unt de nuci/oleaginoase)
- 2 oua
- 1 lingurita pudra de vanilie
- 1 lingura pudra de roscove
Strat branza:
- 2 linguri mascarpone (reteta aici https://mybabyfood.ro/2019/11/11/mascarpone/)
- 2 curmale piure (puteti inlocui cu o lingura sirop curmale sau cu 1 lingura miere – 1 an+)
- 2 nuci maruntite
Cum am procedat:
- In vasul unui robot, am pus bananele bucati si restul ingredientelor si am mixat 1-2 minute pentru a omogeniza ingredientele; bananele nu se vor transforma in piure lichid, ci se vor marunti, ramanand bucatele foarte foarte micute
- am turnat aluatul in tava de copt (15×15 cm); e un aluat lipicios, care curge greu, va ajutati cu o spatula
- am lovit tava de 2 ori de blatul mesei pentru a aseza aluatul uniform
- pentru stratul de branza, am amestecat mascarponele impreuna cu piureul de curmale si am asezat cate o lingurita din amestec deasupra, din loc in loc
- m-am jucat cu o scobitoare lunga pe care am trecut-o prin branza pentru a da aspectul de marmorat
- deasupra, am pus nucile maruntite (nuci romanesti, de la mama de acasa ❤️)
- am copt prajitura in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 30’
- se feliaza doar dupa racire
Pofta buna!
No Comments