Dulcegării Miss Brânzică, Mr Lăptic

Brownie cheesecake fără făină

februarie 8, 2020

Vineri seara in familie…a fost o saptamana lunga, plina de evenimente, aveam nevoie de ceva bun, dar cum frigiderul e cam gol vinerea, te descurci cum poti…asa a a aparut d-l Brownie Cheesecake. Asa se numeste domnul acesta! 😁

E fara gluten, de fapt fara vreun alt fel de faina, ceea ce il duce mai degraba sa zona aia de fudge, lipicioso-cremos, dar va asigur ca e buuuun, iar copilul a cerut doua portii! Target atins!

Ingrediente:

Blat brownie

  • 3 banane
  • 3 linguri unt de arahide (puteti subtitui cu alt unt de nuci/oleaginoase)
  • 3 linguri unt de migdale (puteti subtitui cu orice alt unt de nuci/oleaginoase)
  • 2 oua
  • 1 lingurita pudra de vanilie
  • 1 lingura pudra de roscove

Strat branza:

Cum am procedat:

  • In vasul unui robot, am pus bananele bucati si restul ingredientelor si am mixat 1-2 minute pentru a omogeniza ingredientele; bananele nu se vor transforma in piure lichid, ci se vor marunti, ramanand bucatele foarte foarte micute
  • am turnat aluatul in tava de copt (15×15 cm); e un aluat lipicios, care curge greu, va ajutati cu o spatula
  • am lovit tava de 2 ori de blatul mesei pentru a aseza aluatul uniform
  • pentru stratul de branza, am amestecat mascarponele impreuna cu piureul de curmale si am asezat cate o lingurita din amestec deasupra, din loc in loc
  • m-am jucat cu o scobitoare lunga pe care am trecut-o prin branza pentru a da aspectul de marmorat
  • deasupra, am pus nucile maruntite (nuci romanesti, de la mama de acasa ❤️)
  • am copt prajitura in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 30’
  • se feliaza doar dupa racire

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.