Pentru ca Bobo e si Nicolae, mami face tort!🥳🥳🥳 Baby-prietenos, colorat, gustos si oleaca cam dezbracat! Bine, pudrat putin cu fulgi de cocos!🙈 Sa nu promovam nuditatea, fie ea si prajitureasca!🙈 De fapt nu am nimic cu torturile dezbracate, chiar imi plac, doar ca eu, lipsita de experienta in ale torturilor, am preferat sa-l acopar nitelus!
Ingrediente:
Blat:
- 50 gr faina 550/650
- 20 gr faina migdale
- 25 gr carob
- 70 gr curmale hidratate si blenduite
- 4 oua
- 1/2 lingurita vanilie pulbere
- 1 lingurita praf de copt bio
Crema 1:
- Budinca de vanilie – 200 ml lapte integral, 2 galbenusuri, un praf de vanilie, 2 curmale maruntite si 25 gr amidon natural
- frisca obtinuta prin mixarea a 150 ml smantana lichida (Laptaria cu caimac)
- 120 gr mascarpone – reteta aici
“Crema” 2 – dulceata de zmeura, amestecata cu o lingurita de chia rasnita
Glazura: un cub de unt moale, o lingura mascarpone si o lingurita miere certificata.
Cum am procedat:
- Am inceput cu CREMA, respectiv cu prepararea budincii de vanilie care trebuie sa se raceasca. Asadar, am pus laptele la fiert, impreuna cu cele 2 curmale maruntite si vanilia. Separat, am amestecat galbenusurile cu amidonul. Cand laptele s-a apropiat de punctul de fierbere, am inceput sa adaug din el in vasul cu galbenusurile. Incet si treptat, pentru ca amestecul de galbenusuri si amidon sa se imprieteneasca cu laptele caldut. Dupa ce am adaugat tot laptele, am transferat intreaga compozitie in cratita si am reasezat-o pe foc, amestecand continuu pana la ingrosarea budincii. Odata preparata, am turnat-o intr-un bol si am acoperit-o cu folie pentru a nu prinde pojghita. Atat din crema, acum.
- BLATUL l-am pregatit astfel: am separat albusurile de galbenusuri. Am pus curmalele hidratate intr-un bol si le-am mixat facandu-le pasta. Apoi am adaugat galbenusurile si cu un mixer de mana am mixat amestecul pana am obtinut o compozitie pufoasa. Am batut spuma albusurile (cu un praf de sare, 2+) si le-am adaugat treptat peste galbenusuri. Am amestecat carobul cu faina si praful de copt, vanilia si le-am adaugat peste amestecul de oua. Nu uitati sa cerneti carobul, pentru a nu ramane aglutinat in compozitie. Am copt blatul 40’ la 170* sau pana trece testul scobitorii. Odata copt trebuie lasat la racit, pe un gratar, cu fata in jos.
- am continuat cu crema: am mixat foarte bine budinca racita si am adaugat mascapone. Separat, am batut frisca, dupa care am adaugat-o peste amestecul de budica si mascarpone. Gata si crema!
- odata racit blatul, l-am sectionat in 3 parti egale. Puteti sa-l insiropati cu sucul de la o jumatate de portocala, daca doriti. Am impartit crema in doua si am montat tortul. Pe prima roata de blat am pus crema, apoi un strat de dulceata de zmeura. Am asezat a doua roata de blat, insa aici am intins prima data dulceata de zmeura iar peste ea, crema. Ultima roata am acoperit-o cu un amestec facut dintr-o bucatica de unt moale, de marimea unei nuci, aflat la temperatura camerei, o lingura de mascarpone si o lingurita de miere. Covorasul perfect pentru puzderia de fructe care a urmat. A da, si niste chipsuri de cocos! Pudrate cu putina spirulina. Lateral, fulgi de cocos.
Revin cu sectiunea! 🙈
Sa avem copilasi sanatosi!❤️
La muulti ani, tuturor celor care poarta numele de Nicolae!🤗
No Comments