Legume și leguminoase

Pate de ciuperci cu ardei copt și nucă

ianuarie 29, 2020

Bobo e fan tartinabile, cand vine vorba de mic dejun. Asa ca, sa curga variantele sanatoase si nutritive! Sa avem ce intinde pe crackersi sau painica!

Sa fie cuuuuu…., cu ce avem prin frigider! O cutie de ciuperci asteapta nerabdatoare atentia mea, iar niste ardei copti, primiti de la mica, insista sa i se alature. Cum as putea sa-i refuz?

Ingrediente:

  • 250 gr champignon bio
  • 2 ardei copti
  • 1 catel de usturoi
  • 4-5 fire de cepsoara
  • 2 fire patrunjel proaspat
  • 50 gr nuci maruntite (pentru un plus de aroma, se pot coace intr-o tigaie antiaderenta 5’)
  • o lingura zeama de lamaie
  • 25 gr unt animal sau unt vegetal din caju (Rawckers)
  • 1 varf de cutit cimbru sau ierburi de Provence
  • optional: un praf de sare (2+)

Cum am procedat:

  • ciupercile bine spalate si curatate le-am inabusit in 1 lg ulei de avocado + 3-4 lg apa. Am pus si catelul de usturoi, zdrobit. Acesta va fi scos afara in momentul transferarii in chopper. Dupa ce s-au inmuiat ciupercile (4-5’), am adaugat ardeiul copt. Am mai lasat pe foc inca 2-3’, cat sa se amestece aromele, apoi am lasat putin amestecul la racit.
  • am transferat amestecul in chopper si am adaugat restul ingredientelor. Vrum-vrum! Gata pateul!
  • daca sunteti fani tartinabile cu ciuperci, mai gasiti o varianta de pateu cu ciuperci – aici

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.