Legume și leguminoase

Pate din ciuperci și năut

noiembrie 15, 2019

Din categoria “ce tartinabile le mai putem oferi celor mici”, a scos capul, timid, pateul de ciuperci cu naut! Aveam niste naut fiert si cateva ciuperci ramase de la pilaful de aseara. Iar cum s-a lasat si Postul Craciunului, preparatul va pica bine tuturor.

Ingrediente:

  • 250 gr ciuperci
  • 100 gr naut fiert
  • 3-4 rosii cherry
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita condiment “Adio sare” Sonnentor
  • 1 varf de lingurita ierburi de Provence
  • o lingurita rasa hribi uscati si macinati (optional)
  • 15 gr unt de caju Rawckers sau 2 lg ulei presat la rece (floarea soarelui cu hribi)
  • 3-4 fire de patrunjel verde

Cum am procedat:

  • in cazul nautului, aveti doua variante: fie folositi o varianta de naut conservat la borcan (atentie la eticheta: naut, apa, eventual sare -2+), fie il fierbeti acasa – situatie in care se hidrateaza pentru minim 2 ore sau peste noapte, se clateste si se fierbe.
  • ciupercile spalate le-am pus intr-o tigaie antiaderenta, impreuna cu rosiile. In 2-3’ vor lasa putina apa, moment in care am adaugat partea alba a firelor de ceapa si usturoiul. Am lasat compozitia la inabusit (optional, puteti adauga si o lingura ulei acum – pentru placerea gustului), urmarind sa nu se evapore toata apa si sa se ajunga la “prajit”. Daca observati ca se intampla acest lucru, puteti adauga putina apa din zeama in care ati fiert nautul (sau in care e pastrat nautul, daca mergeri pe varianta de naut la borcan). In maxim 5’ din acest moment, ciupercile sunt gatite.
  • odata preparate ciupercile, am adaugat nautul si condimentele. Am mai lasat compozitia inca 2-3’pe foc, cat sa se intrepatrunda aromele.
  • am transferat compozitia in chopper, am adaugat untul sau uleiul (adaugat la final, crud, ii pastram proprietatile), patrunjelul si vrum, vrum! In timpul trasferului, am fost atenta ca sa las in tigaie putinul lichid ramas in urma prepararii compozitiei. Odata preparat, il putem pastra la frigider, intr-un recipient inchis ermetic, timp de 2 zile.

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.