Legume și leguminoase

Pastă de năut cu dovleac copt, chia și oregano

noiembrie 22, 2019

Mi-am propus sa incerc tot ce imi trece prin cap in materie de naut!🙈 Iar faptul ca obiectivul se suprapune cu Postul Craciunului, e si mai bine! Mai mult decat atat, piticii vor experimenta si ei diverse gusturi si combinatii. La o adica, in asta si consta diversificarea, nu-i asa?

Mai am niste dovleac copt in frigider, asa ca nu am de ales. O sa-i acord atentie si astazi, alaturi de Mr. Naut. Si in ce combinatie daca nu alaturi de cepsoara?🙈 Nu voi merge pe usturoi, cum o sa gasiti de obicei diverse variante de paste de naut sau hummus. Voi puteti sa o faceti, daca va surade. Nu voi apela nici la tahini, motiv pentru care nici nu-mi numesc preparatul hummus. O sa merg pe o combinatie pe care eu o iubesc: dovleac copt, naut, cepsoara si oregano. Imbogatesc preparatul si cu niste seminte de chia, hidratate in apa in care a fiert nautul si adaug si putina zeama de lamaie, pentru un plus de gust, dar si de vitamina C. Iar daca aveti niste ulei de dovleac presat la rece, nu-l sariti!

Ingrediente:

  • 75 gr dovleac copt
  • 150 gr naut fiert
  • 1 lingurita rasa seminte de chia (rasnite)
  • 3-4 lg de apa in care a fiert nautul
  • 1 lg ulei de dovleac, presat la rece
  • 1 lg zeama de lamaie proaspat stoarsa
  • un varf de lingurita de oregano*
  • cateva fire de cepsoara proaspata (chives)
  • optional: fulgi de drojdie inactiva

*Daca nu sunteti fani oregano, puteti sa-l inlocuiti cu chimen

Cum am procedat:

  • am inceput prin a hidrata semintele de chia in apa in care a fiert nautul. Tot acum am adaugat si zeama de lamaie si lingura de ulei de dovleac (20’)
  • intr-un mixer, am invitat nautul, dovleacul si chia hidratata. Vrum, vrum siii, gata pasta. Am adaugat oregano si cepsoara taiata marunt. Am transferat preparatul intr-un bol, am presarat inca o lingura de ulei de dovleac, niste seminte de dovleac (rasnite, daca aveti pitici <3 anisori) si niste extra cepsoara. Puteti apela si la niste fulgi de drojdie inactiva.
  • cu ce papam pasta? Fie o intindem pe o felie de paine prietenoasa, fie o papam pe felii de legume, fie cu crackersi! O da, crackersi! Puteti opta pentru cei cu chia si chimen – reteta aici, sau pentru cei cu seminte – reteta aici.

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.