Grisinele sunt un fel de biscuiti, un fel de paine uscata, un fel de ceva care are mare succes la pitici. Habar nu am daca e gustul sau textura cea care le face irezistibile. Si nu doar la copii, dar si la parinti. 😁😁 Numa’ sa il intrebati pe sotul meu. 🙈
Voiam sa le fac cu spanac sau sfecla (mie mi-au placut si in variantele acestea), dar sotul e reticent la culorile rosu/verde cand e vorba de grisine, asa ca le-am pregatit simple, traditional-albe. 😀
Ingrediente:
- 450 gr faina tip 650 (sau o faina fara gluten)
- 50 gr faina de porumb (nu malai, gen maiz, amidon)
- 30 gr parmezan ras
- 2 lgite fulgi de usturoi
- 2 lgite oregano uscat
- 7 gr drojdie BIO uscata
- 50 gr ulei de masline
- 230 gr apa calduta + 1/2 lg in plus daca este necesar
Cum am procedat:
- am amestecat fainurile impreuna cu drojdia, parmezanul, fulgii de usturoi si oregano
- am adaugat uleiul si apa si am framantat un aluat vartos si nelipicios pe care l-am lasat la dospit in loc caldut pana cand isi dubleaza volumul
- dupa, l-am impartit in bucatele mici, de marimea unei nuci, pe care le-am rulat sub forma de grisine
- am asezat grisinele in tava si am lasat inca 20’ pentru o noua/scurta dospire
- am copt grisinele in cuptorul preincalzit la 210 gr, cu ventilatie, timp de 15-20’, pana cand devin aurii
- am obtinut doua tavi de aragaz, asa ca, am copt de 2 ori
Noi am servit la cina minunatele grisine, langa un guacamole naravas.
Pofta buna!
3 Comments
Buna, daca nu am faina de porumb oare pot folosi faina de tapioca? Multumim
In fiecare zi pregatesc ceva bun de pe site…sunt recunoscatoare 😍
Buna, da, poti.
Buna, da.