Kidscuiți

Grisine cu parmezan si usturoi

august 18, 2020

Grisinele sunt un fel de biscuiti, un fel de paine uscata, un fel de ceva care are mare succes la pitici. Habar nu am daca e gustul sau textura cea care le face irezistibile. Si nu doar la copii, dar si la parinti. 😁😁 Numa’ sa il intrebati pe sotul meu. 🙈

Voiam sa le fac cu spanac sau sfecla (mie mi-au placut si in variantele acestea), dar sotul e reticent la culorile rosu/verde cand e vorba de grisine, asa ca le-am pregatit simple, traditional-albe. 😀

Ingrediente:

  • 450 gr faina tip 650 (sau o faina fara gluten)
  • 50 gr faina de porumb (nu malai, gen maiz, amidon)
  • 30 gr parmezan ras
  • 2 lgite fulgi de usturoi
  • 2 lgite oregano uscat
  • 7 gr drojdie BIO uscata
  • 50 gr ulei de masline
  • 230 gr apa calduta + 1/2 lg in plus daca este necesar

Cum am procedat:

  • am amestecat fainurile impreuna cu drojdia, parmezanul, fulgii de usturoi si oregano
  • am adaugat uleiul si apa si am framantat un aluat vartos si nelipicios pe care l-am lasat la dospit in loc caldut pana cand isi dubleaza volumul
  • dupa, l-am impartit in bucatele mici, de marimea unei nuci, pe care le-am rulat sub forma de grisine
  • am asezat grisinele in tava si am lasat inca 20’ pentru o noua/scurta dospire
  • am copt grisinele in cuptorul preincalzit la 210 gr, cu ventilatie, timp de 15-20’, pana cand devin aurii
  • am obtinut doua tavi de aragaz, asa ca, am copt de 2 ori

Noi am servit la cina minunatele grisine, langa un guacamole naravas.

Pofta buna!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Andrea septembrie 3, 2020 at 8:38 am

    Buna, daca nu am faina de porumb oare pot folosi faina de tapioca? Multumim

    In fiecare zi pregatesc ceva bun de pe site…sunt recunoscatoare 😍

    • Reply Sorina septembrie 3, 2020 at 2:25 pm

      Buna, da, poti.

    • Reply Sorina septembrie 9, 2020 at 3:03 pm

      Buna, da.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.