Kidscuiți Miss Brânzică, Mr Lăptic

Sărățele cu brânză cheddar

martie 26, 2019

Recunosc, saratelele nu au fost o prioritate🙈. Nu pentru ca as avea ceva cu saratelele, insa am avut de experimentat atatea alte gustari pana acum, incat le-a venit randul destul de tarzior😃. 

Ne-am delectat cu fragezele, biscuiti cu branza, biscuiti cu merisoare, biscuiti pascosi – care mai de care mai imbogatiti! Cu branzica, cu legume, cu nuci, bla bla. Nu regretam nimic🙈😃.

Scriu doar atat: asteptarea a meritat! Departe de a descoperi eu coada la pruna, insa daca le veti invita o singura data in episodul “Gustarici”, vedete devin! Nici macar nu stiu daca sa le zic saratele sau saleuri. Sunt crocante la prima muscatura, pentru ca in urmatoarele secunde sa se topeasca in gura.

Ingrediente:

  • 120 gr faina
  • 1 galbenus
  • 50 gr unt
  •  1 lg smantana
  • cheddar (nu am cantarit cantitatea folosita, intrucat am razuit direct desupra aluatului, imaginile arata orientativ cata branzica am folosit)
  • seminte

Pentru portie dubla:

  • 250 gr faina
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lg smantana – 30 gr
  • cheddar
  • seminte

Cum am procedat:

  • am amestecat faina cu untul la temperatura camerei (bucatele). Am obtinut un aluat nisipos, peste care am adaugat galbenusul si lingura de smantana. Am obtinut un aluat moale, nelipicios, pe care l-am uitat la rece pentru 1/2 ora.
  • aluatul scos din frigider, l-am intins intr-o foaie subtire cu ajutorul unui sucitor. Am razuit pe suprafata lui branza cheddar. L-am impaturit in doua si am trecut cu sucitorul pe suprafata lui, de 2-3x. Am razuit iarasi putina branza cheddar, am impaturit din nou aluatul in doua si iarasi l-am mai intins putin cu sucitorul. Am continuat asa, pana cand am ajuns la un patratel de 7/7 cm, aprox.

  • intinderea cu sucitorul a aluatului impaturit are rolul de a facilita intrarea branzicii in aluat.
  • patratelul astfel obtinut l-am intins cu sucitorul intr-o foaie de de 2 cm, grosime. Am uns-o cu ou, am mai presarat niste cheddar si seminte si am decupat cu pintenul,  saratelele. Le-am poftit frumos in cuptorul preincalzit la 180*/30’. Va veti da seama ca sunt gata atunci cand vor prinde o culoare frumoasa, deasupra.

📌 In cazul copilasilor cu aplv, reteta de banutei este perfecta!

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

11 Comments

  • Reply Alexandra aprilie 5, 2019 at 10:39 am

    Cu ce as putea inlocui oul? Suspectez o alergie la ou si ei tare ii mai plac saratelele…

    • Reply Simona aprilie 23, 2019 at 4:04 am

      Poti incerca sa adaugi mai multa smantana, pana obtii un aluat compact🤗

  • Reply Olivia aprilie 7, 2019 at 8:18 am

    Simona, la porția dubla adăugăm și albușul? 🙂

    • Reply Simona aprilie 23, 2019 at 4:00 am

      Da🤗

  • Reply Ioana aprilie 19, 2019 at 7:27 am

    Simona,

    pot face aluatul de seara si lasat toata noaptea la frigider, pentru ca vreau sa le bag la prima ora la cuptor?

    Multumesc!

    • Reply Simona aprilie 23, 2019 at 3:55 am

      Da🤗

  • Reply Alexandra aprilie 27, 2019 at 6:53 pm

    E prima rețeta care nu îmi iasă 😅 aluatul a ieșit sfărâmicios, crăpat. Am pus, cred, prea mult chedar și le am intins prea subtiri. Apoi s au și rumenit puțin 😔 😅
    Sărbători frumoase!

  • Reply Florina august 7, 2019 at 9:13 pm

    Buna, aluatul era sfaramicios,nu puteam sa il intind deloc, se crapa si se lipea de sucitor.
    Am respectat intocmai reteta ,sa fie de la smantana ca am pus de 30% grasime? Asta aveam in casa:))).
    Tu ai folosit de 12%?
    Multumesc!

    • Reply Simona august 9, 2019 at 6:28 pm

      Hey! Smantana grasa am folosit si eu. Asta ar fi trebuit sa te ajute sa obtii un aluat care se intinde bine, nu unul sfaramicios. Data viitoare lasa aluatul 4-5’ la temperatura camerei, il vei putea intinde mai usor.

  • Reply Ada iunie 19, 2021 at 12:13 pm

    Oare merge congelat acest aluat și decongelat înainte de coacere?

    • Reply Simona iunie 24, 2021 at 3:06 pm

      Da, ADA! Pupici!

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.