Kidscuiți Patiserie

Bănuței aplv-iști cu ierburi/sărățele

februarie 24, 2019

Da, am incercat cateva variante de “saratele” fara lactate animale insaa, niciuna nu m-a multumit pe deplin. Ba erau prea tari, ba fara fragezime, ba gumoase, ba fara gust, ba una, ba alta! Ba, ba, ba! Asa ca, pa “saratele”! Pana saptamana trecuta! Caaand, au devenit oaspeti de onoare!😋

Hai ca untul este usor de inlocuit in #aplv. Insa, smantana?👀 De telemea sau branzica nici nu mai pomenesc! Probabil n-oi fi eu prea inspirata in a gasi variantele bune, de nu le-am descoperit pana acum! Insa si cand se intampla minuuuneeeaaa (finally😂).., rezultatul este pe masura asteptarii!

Smantana am inlocuit-o cu o crema de brawnza din nuci caju, cu verdeturi. Mi-a placut mult “eticheta” curata si prietenoasa iar gustul i-a completat motivul pentru care o voi mai invita pe la noi🙈

Ingrediente:

  • 230 gr faina din grau dur
  • 100 gr margarina vegetala bio Alsan
  • 60 gr crema de brawnza din nuci caju cu verdeturi Rawckers (1+).
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita praf de copt bio
  • optional: 1/2 lingurita ierburi de Provence

Daca nu aveti crema de brawnza in frigider, puteti incerca sa incropiti rapid o crema din caju

Optional: ou pentru uns si seminte

Cum am procedat:

  • faina (+praful de copt bio) am amestecat-o cu margarina vegetala bio, rezultatul fiind un aluat nisipos. Am adaugat oul si crema de brawnza cu verdeturi. Am continuat sa amestec pana in momentul in care am putut “aduna” aluatul intr-o bila compacta. Am infoliat aluatul in folie alimentara si l-am uitat in frigider (1/2h)
  • cu ajutorul unui sucitor, am intins aluatul intr-un strat de 1/2 cm. Am decupat “banutei”, folosindu-ma de o forma rotunda cu diametru de 3 cm. Am uns banteii cu ou, i-am presarat cu seminte si i-am copt in cuptorul preincalzit la 180*/30’.

Promit ca vor intra cu surle si trambite si in meniu vostru😋! Sunt fragezi, cu un gust deliciooos si cu mare priza la manute mici! Si nu numai! A, da! Si pot fi facuti inclusiv de tati!🙈

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply Irina februarie 24, 2019 at 8:38 pm

    Margarina e Alsan, nu, nu Aslan? La fel cum brânza e brânză, nu brawnza 😂😂😂. Sper ca nu deranjează comentariul

    • Reply Simona februarie 25, 2019 at 8:14 am

      Da, Irina – margarina e Alsan😃. Ce sa faci cand ti-e gandul la Gerovital😜
      Cat despre “brawnza”, e corect. Asa isi denumesc cei de la Rawckers branzeturile vegetale.
      Iti multumesc pentru sesizare!🤗

  • Reply Paula martie 11, 2019 at 6:19 am

    Deliciosi si foarte usor de pregatit 😊

    • Reply Simona martie 13, 2019 at 5:04 pm

      Ma bucuur!❤️

  • Reply Oana iulie 3, 2019 at 5:51 am

    Buna Simona, crezi ca ar iesi fara ou? Sau cu ce as putea sa il inlocuiesc?

    Iti multumesc!

    • Reply Simona iulie 6, 2019 at 11:31 am

      Salut Oana!
      Da, merg fara ou. In schimb, mai adaugi putina branzica/unt. Cantitati exacte nu pot sa-ti scriu, nefacandu-i in varianta aceasta.
      Sa iasa banuteii!🤗

  • Reply Simona Groza septembrie 18, 2019 at 12:18 pm

    Bună Simona,
    Îmi poți spune te rog dacă pot înlocui margarina vegetala cu untul și crema de brânză cu smântână grasă? Dacă da, se păstrează cantitățile?

    • Reply Simona septembrie 26, 2019 at 5:06 am

      Simona, ar trebui sa se pastreze cantitatile. Daca nu va confruntati cu aplv, puteti merge pe varianta de saratele cu branza cheddar de pe site. Sunt delicioase😋

  • Reply Flori Colea decembrie 22, 2019 at 3:12 pm

    Buna, Simona, pot inlocui margarina cu untura? Pastrez oare cantitatea sau se modifica? Multumesc!

    • Reply Simona decembrie 23, 2019 at 6:22 pm

      Flori, nu am folosit niciodata, habar nu am:(
      Poti pune doar crema de brawnza sau unt de caju, tot de la Rawckers

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.