Masa de Paste vine cu mai multe produse traditionale consacrate, pasca numarandu-se printre acestea. Doar ca, parca as vrea altceva. Ceva de rontait, usor de manuit, de plimbat si care sa reziste eroic celor cateva zile libere de sarbatoare. A, da – si care sa contina si ceva din “traditionalul” de Paste. Asa ca, niste biscuiti pascosi cu branza si stafide vor fi mai mult decat bineveniti😍.
Ingrediente (12-15 bucati):
- 125 gr faina 650
- 30 unt 85% grasime
- 30 gr stafide (maruntite)
- 50 gr urda
- 1 ou mare
- optional: semintele din 1/2 pastaie vanilie
- optional: coaja rasa de lamaie (bio, spalata bine anterior in apa+bicarbonat de sodiu)
- faina de lucru – de presarat pe masa
📌 Am incercat si varianta in care am adaugat 2 lg de alune de padure (coapte 5-7’ si rasnite) compozitiei actuale. Delicioasa! Preferata lui tati🙈
📌 In alta varianta, am inlocuit stafidele cu caise deshidratate.
Cum am procedat:
- am pus faina si untul (la temperatura camerei) intr-un vas si am incorporat untul in faina, astfel incat am obtinut un aluat nisipos. Am adaugat apoi stafidele (eu le-am maruntit cu cutitul) si am insistat pe dispersarea lor in aluatul nisipos (lipicioase fiind, este necesar acest lucru, astfel raman aglutinate in „grupulete”). Am adaugat apoi semintele de vanilie, urda si la final, oul. Aluatul obtinut este usor lipicios, moale si compact. Daca nu se desprinde de pe maini, mai presarati foarte putina faina. Prima data, l-am lasat peste noapte in frigider. Daca va grabiti, puteti sa-l lasati o ora doar in frigider. Rezultatul va fi acelasi:)
- aluatul scos de la frigider, l-am intins intr-o foaie de grosimea degetului mic (nu uitati sa presarati faina pe masa de lucru, pentru a evita lipirea aluatului de aceasta). Cu ajutorul unor forme, am decupat biscuitii si i-am asezat in tavita Tupperware😍.
- i-am uns cu ou batut si i-am introdus in cuptorul preincalzit la 180*/30’, pana se rumenesc frumos deasupra.
- i-am papat si la cina, alaturi de un paharel de lapte. Nu am putut opri nazdravanul din “gustat”. In rest, sunt perfecti ca si gustare:)
Sa aveti copilasi sanatosi si papaciosi!❤️
10 Comments
Buna 😊 merge sa inlocuiesc urda cu branza de casa? Multumesc 😊
Merge, Alexandra. Cu conditia sa fie bine scursa de zer, astfel iti modifica cantitatea de faina adaugata😘😘
Multumesc, asa o sa fac 🙂
Buna! Imi poti spune, te rog, ce textura au? Sunt moi in interior? Multumesc frumos!
Da, Alexandra – sunt moi😘
I-am lasat 25 de min la 180 gr insa au iesit prea uscati.
Imi pare rau sa citesc asta. Nu trebuie sa iasa uscati. Nu i-ai intins prea subtiri? Ai folosit si alta functie pe langa? Ventilatia? In concluzie, nu trebuie sa iasa uscati, cu atat mai mult cu cat contin branzica.
Buna Simona. Se poate inlocui urda cu ricotta? Stiu ca au aceeasi textura,sau se fac cam din aceleași ingrediente.
Da, se poate!🤗
Oare se poate adăuga și putina miere? Strica compoziția?