Salata de dovlecei copti. E vara, e cald, iar o salata merge numa’ bine! ❤️
Ingrediente
- 4-5 dovlecei
- 2-3 catei usturoi (la noi au fost vreo 4 ☺️)
- 1 ceapa rosie mica
- Sare si piper
- 1 lg iaurt grecesc (sau maioneza)
- Zeama de la 1/2 lamaie
- Marar
Cum am procedat
- Cum am procedat
- Am preincalzit cuptorul la 190 gr si am copt dovleceii dupa ce i-am intepat din loc in loc cu o furculita, timp de 45’.
- Dupa coacere, am scos pulpa, am sarat-o si am lasat la scurs pe o sita. E nevoie sa scapam de lichidul in exces pentru a nu obtine o salata lichida.
- Am pus dovleceii intr-un bol si i-am pasat cu o furculita. Am adaugat usturoiul ras, ceapa taiata fin, sarea si piperul (dupa gust), uleiul, zeama de lamaie, mararul si iaurtul si am amestecat cu furculita.
- Am servit cu paine prajita, ulei de masline si seminte de pin. Delicioasa!
- Daca nu sunteti fani usturoi, il puteti coace impreuna cu dovleceii infasurat intr-o hartie de copt.
Pofta buna!
No Comments