Cereale, pseudocereale și derivate Legume și leguminoase

Pilaf de quinoa neagră

ianuarie 4, 2019

Am gătit astăzi pentru prima dată quinoa neagră și îmi place extrem de mult. Am făcut din ea un pilaf cu legume delicios.

Ce am folosit:

  • 1 pumn de quinoa neagră (pusă la hidratat peste noapte în apă cu suc de lămâie)
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapă albă mare
  • 2 ardei copți roșii
  • 1 pumn fasole verde (eu am folosit congelată)
  • 2 lingurițe legume deshidratate
  • 1 lingură ulei vegetal (eu am folosit de floarea soarelui)
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • 1 vârf de cuțit curcuma

Cum am procedat:

  • am pus quinoa la fiert în apă pentru 40 de minute
  • am tăiat morcovul rondele, ceapa bucăți mici (o parte felii, o parte cubulețe), și ardeiul copt foarte bin
  • am pus la înăbușit în apă cu ulei ceapa, morcovul și boiaua pentru 10 minute
  • după 10 minute am pus peste ea quinoa, fasolea verde, ardeii, legumele deshidratate și am completat cu apă
  • am lăsat preparatul la fiert până când toate legumele au fost fierte complet
  • înainte de a stinge focul am adăugat curcuma și am amestecat energic

♥ Noi am servit preparatul la prânz, dar se potrivește și pentru cină.

♥ Alte idei de pilaf găsiți aici (orez), aici (amaranth) și aici (bulgur).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.