Am gătit astăzi pentru prima dată quinoa neagră și îmi place extrem de mult. Am făcut din ea un pilaf cu legume delicios.
Ce am folosit:
- 1 pumn de quinoa neagră (pusă la hidratat peste noapte în apă cu suc de lămâie)
- 1 morcov mare
- 1 ceapă albă mare
- 2 ardei copți roșii
- 1 pumn fasole verde (eu am folosit congelată)
- 2 lingurițe legume deshidratate
- 1 lingură ulei vegetal (eu am folosit de floarea soarelui)
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- 1 vârf de cuțit curcuma
Cum am procedat:
- am pus quinoa la fiert în apă pentru 40 de minute
- am tăiat morcovul rondele, ceapa bucăți mici (o parte felii, o parte cubulețe), și ardeiul copt foarte bin
- am pus la înăbușit în apă cu ulei ceapa, morcovul și boiaua pentru 10 minute
- după 10 minute am pus peste ea quinoa, fasolea verde, ardeii, legumele deshidratate și am completat cu apă
- am lăsat preparatul la fiert până când toate legumele au fost fierte complet
- înainte de a stinge focul am adăugat curcuma și am amestecat energic
♥ Noi am servit preparatul la prânz, dar se potrivește și pentru cină.
♥ Alte idei de pilaf găsiți aici (orez), aici (amaranth) și aici (bulgur).
No Comments