Preparatul de mai jos a fost unul dintre preferatele piticului, aflat la început de diversificare (bineînțeles, atunci cand am avut deja introduse lactatele si restul ingredientelor). Foarte simplu de făcut, “curat” din punct de vedere al modului de gătire – a salvat cateva cine rapide:)
Ingrediente:
- o mână de paste (eu am ales fussili de la Barilla, deoarece piticul le gestiona foarte bine, insa puteti apela si la paste mai mici – steluțe, de exemplu sau paste fara gluten)
- 3 bucatele brocoli
- 100 ml lapte
- 2 Lg branza
- 1/2 cațel usturoi
- migdale râșnite
Cum am procedat:
- am pus la fiert pastele, cu 1-2’ mai mult decat indicațiile de “al dente” de pe ambalaj
- am pus 100 ml lapte la fiert cu 1/2 cățel de usturoi, mărunțit
- separat, am pus la aburit 3 buc. broccoli 10′, dupa care am transferat broccoli „aproape” gata in crăticioara cu laptele, care intre timp a dat in clocot), in care am adăugat 2 lg branza. Am lăsat la „gătit” fix 5′, dupa care am turnat amestecul peste paste. De asemenea, am preferat sa mărunțesc broccoli in “sosul” de lapte si brânză pentru o mai bună aderență a acestuia de paste:)
- o alta varianta ar fi sa fierbeți broccoli direct in lapte (15’) impreuna cu usturoiul, in care sa adăugati spre final, brânzica:)
- cum am preparat brânzica, găsiți aici
- deasupra am pus niște migdale rasnite si busuioc☺️
S-aveti copii păpăcioși!❤️
No Comments