Cereale, pseudocereale și derivate Legume și leguminoase

Pilaf de orez

noiembrie 21, 2018

Astăzi am servit un super pilaf de orez. Extrem de gustos!

Aveți nevoie de:

  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 250 g ciuperci Champignon
  • 1/2 ardei roșu (eu am folosit ardei kapia)
  • 1 pumn de orez basmati
  • 2 linguri ulei vegetal presat la rece (eu am folosit ulei de floarea soarelui cu hribi)
  • boia de ardei dulce
  • 2 frunze de dafin
  • pătrunjel verde

Cum am procedat:

  • am spălat orezul în mai multe ape și l-am pus la fiert. După 10 minute, l-am scurs de apă și am continuat fierberea într-o altă apă (apa deja fierbea când am adăugat orezul). Optez pentru aruncarea apei pentru reducerea conținutului de arsen – mai multe despre acest aspect găsiți aici. Când orezul a fost fiert complet l-am scurs și l-am clătit cu apă rece.
  • în paralel am tăiat rondele ceapa, am răzuit morcovul și rădăcina de pătrunjel, am tăiat cubulețe ardeiul și am tocat fin pătrunjelul verde
  • am pus la înăbușit în apă morcovul, ceapa, pătrunjelul și boiaua timp de 5 minute. După 5 minute am completat cu puțină apă, am adăugat ardeiul și ciupercile și am lăsat la fiarbă pentru alte 15 minute.
  • am adăugat orezul peste legume, frunzele de dafin și am amestecat energic. Am mai lăsat pe foc pentru 5 minute pentru a se amesteca gusturile.
  • după stingerea focului, am adăugat pătrunjelul verde și uleiul vegetal.

♥ Preparatul se servește cald!

♥ Noi am servit acest pilaf la masa de prânz, alături de o salată de crudități, dar se potrivește și pentru cină.

♥ Dacă doriți un alt pilaf, aici găsiți varianta cu amaranth și dovlecel.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.