Amaranth? Nu…nu ne prea place și de obicei îl achiziționez, știind că este sănătos și stă pe raft până se aproprie termenul de expirare și apoi căutăm o rețetă. Astăzi, spre surprinderea mea a avut un super succes. Am făcut pilaf de amaranth cu legume și a fost foarte gustos în această combinație.
Ce am folosit:
- 100 grame amaranth
- 2 morcovi
- 1 dovlecel măricel
- 1 ceapă mare
- 1/2 de praz – partea albă
- 1/2 linguriță curcuma
- 2 lingurițe legume deshidratate
- 2 linguri parmezan de caju (îl puteți înlocui cu fulgi de drojdie inactivă)
- 2 linguri ulei vegetal presat la rece (eu am folosi de floarea soarelui cu hribi)
- pătrunjel verde
Cum am procedat:
- Am ținut amaranth-ul la hidratat peste noapte în apă cu suc de lămâie. Dimineața l-am spălat în mai multe ape și l-am pus la fiert. A fiert singurel aproximativ o oră.
- Între timp am curătat și tăiat fin ceapa, am răzuit mare morcovul și dovlecelul, am tăiat rondele prazul, am tocat la cuțit pătrunjelul verde
- Am pus la înăbușit într-o lingură de ulei și 4 linguri de apă morcovul și ceapa. Am lăsat pe foc aproximativ 10 minute apoi am adăugat curcuma și am completat cu apă. Am lăsat la fiert.
- Când morcovul a fost aproape fiert, am adăugat peste el prazul, dovlecelul, amaranth-ul și legumele deshidratate. Dacă e nevoie mai completați cu apă, dar țineți cont de faptul că dovlecelul va lăsa și el puțin lichid.
- Am lăsat la fiert alte 10-15 minute, amestecând frecvent.
- După stingerea focului, am adăugat parmezanul de caju, 1 lingură ulei vegetal și 3 linguri de pătrunjel verde tocat. Am amestecat riguros și am pus în farfurii.
♥ Preparatul se servește cald.
♥ Noi am servit acest pilaf de amaranth cu legume cu o salată de castravete, pătrunjel verde și suc de lămâie.
3 Comments
Ce reteta minunata și plina de vitamine!
Intrebare-am incercat azi si mandrei mele nu i-a placut insa nu vreau sa renunt. Se poate congela?
Da, se poate. Nu incurajez congelarea mancarii pe termen lung, insa se poate. Se da in clocot dupa decongelare, inainte de servire