Probabil suntem noi ciudați, dar iubim această legumă gătită sub diverse forme: supă cremă de brocoli, sufleu de brocoli, salată cu brocoli, pateu de brocoli sau altele.
Astăzi m-am pus pe treabă și am făcut un sufleu de brocoli!
Aveți nevoie de:
- 2 bucăți de brocoli verde
- 100 g telemea desărată (12+)
- 100 g cașcaval
- 2 linguri parmezan vegetal (reteta, aici). Il puteți înlocui cu parmezan normal+pudră de usturoi sau fulgi de drojdie inactivă+pudră de usturoi)
- 2 linguri mari de iaurt
- 2 ouă
- 2 linguri rase de făină (eu am folosit făină de grâu 650)
- 2 linguri ulei vegetal (eu am folosit ulei de floarea soarelui presat la rece)
- busuioc uscat
Cum am procedat:
- Am pus la fiert buchețelele de brocoli în apă. Ulterior le-am pus la scurs și le-am lăsat la răcorit
- Am pus într-un blender telemeaua tăiată cubulețe, ouăle crude, 50 g cașcaval tăiat cubulețe, iaurtul și uleiul. Am mixat pentru 2 minute. După 2 minute am deschis capacul blenderului, am adăugat busuiocul uscat, 1 lingură parmezan vegetal și făina. Am mai mixat pentru încă 2 minute.
- Am așezat bucățelele de broccoli într-o tavă (dacă le vreți mai micuțe, le puteți tăia la cuțit) și peste ele am turnat aluatul.
- Am presărat deasupra tăvii 1 lingură parmezan vegetal și 50 g cașcaval ras
- Am băgat tava la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 30 de minute. Verificați să prindă o crustă ușor aurie deasupra.
- Lăsați preparatul să se răcească puțin în tavă, pentru a putea fi tăiat și scos ușor
- După ce l-am scos din tavă, am presărat deasupra semințe decorticate de cânepă.
♥ Eu am copt preparatul într-o tavă de yena, dar puteți opta și pentru una de silicon, chiar și una pentru brioșe.
♥ Acest sufleu de brocoli este potrivit pentru a fi servit la prânz sau la cină.
♥ Se poate servi cald sau rece.
♥ Aici găsiți o rețetă de brioșe cu brocoli.
♥ Aici găsiți o rețetă de paste cu brocoli.
3 Comments
Buna Sorina,
Cu ce putem inlocui cascavalul si telemeaua pentru piticii sub un an?
Multumesc,
Andreea
Buna, cu branza de vaci bine scursa de lichid. Probabil ca va iesi mai umeda.
Multumesc.
Si iti multumesc si pentru toate retetele tale. Sunt super! Ma ajuta foarte mult!