Vinerea mai lucrez de acasa, asa ca tin si copila cu noi. Vreau, nu vreau, tre’ sa mancam, dar nu ma chinui prea mult, aleg preparate cat mai usoare si fara multe batai de cap. Chiftelutele acestea au fost devorate…putin spus devorate! Ne-am furat unul altuia chifteaua cum s-ar zice…de fapt, e realitatea. Mara ne-a cam furat chiftelele din farfurie.
Ingrediente (approx 14 buc):
- 2 vinete mari (cca 800gr) – eu am avut in congelator 🙂
- 1 ou mare
- 50 gr parmezan din caju sau animal sau fulgi de drojdie inactiva
- 60 gr pesmet (cu sau fara gluten)
- 1 catel usturoi ras
- 2 lg patrunjel tocat
Extra
- 3 lg pesmet
- 2 lg parmezan din caju
- 1/2 lgita oregano
Cum am procedat:
- prima data, am copt vinetele in cuptorul preincalzit la 200 gr, cca 50-60’, caldura sus-jos
- odata coapte, le-am cojit si pasat maruntel cu o furculita, apoi, am scos lichidul din ele, presand cu furculita vinetele asezate pe o sita.
- am amestecat vinetele impreuna cu oul, parmezanul, pesmetul, patrunjelul si usturoiul, dupa care am format bilele/chiftelutele
- am trecut chiftelutele prin amestecul de pesmet, parmezan si oregano si le-am asezat in tava pe o foaie de copt
- am copt chiftelutele timp de 15-20’ la 200 grade, caldura sus-jos (le-am intors la jumatatea timpului)
- am servit cu un sos de rosii, mar si morcov, dar merg perfect si cu un sos tzatziki sau un sos de avocado cu usturoi sau cu salata
Pofta buna !
No Comments