Supa de astăzi, deși nu are carne, e cu gust de pui. E o variantă mai rapidă a supei de pui și este delicioasă.
Ingrediente necesare:
- 2 cartofi medii
- 1 morcov mare
- 1 ceapă mică albă
- 1 felie de țelină
- 1/4 rădăcină de pătrunjel
- 1/4 păstârnac
- 3 boabe de piper
- 2 linguri ulei (eu am folosit de floarea soarelui presat la rece)
- sare (+2 ani)
Cum am procedat:
- am tăiat ceapa solzișori, morcovul cubulețe și le-am pus la înbăbușit în 1 lingură de ulei + 3 linguri de apă (puteți să săriți peste acest pas dar nu mai aveți parte de aceeași culoare specifică supei)
- după 3 minute de gătire, am adăugat țelina tăiată cubulețe mici, rădăcina de pătrunjel, cea de păstârnac (pe ele le-am lăsat întregi deoarece noi nu le consumăm, dar dacă doriți să le păstrați, le tăiați și pe ele cubulețe) și boabele de piper. Am completat cu apă (cât să depășească aproximativ cu 3 degete legumele).
- după 10 minute de fierbere am adăugat și cartoful tăiat cubulețe în supă și un praf de sare. (Dacă este nevoie, mai adăugați apă)
- când toate legumele au fost fierte, am stins focul, am scos păstârnacul, pătrunjelul (voi le puteți păstra dacă vă plac), piperul și am lăsat la răcorit. Ulteior am mai adăugat o lingură de ulei
- noi am servit cu mărar verde proaspăt tocat și ceapă verde
No Comments