Dulcegării

Tartă de vară cu lămâie și fructe infuzate

iunie 27, 2020

Vin caldurile, dar nu-i bai! Abia le asteptam! Raze dragalase in capsoare balaie, triluri de pasarele in copacii de pe langa casa, voci cristaline de copilasi care nu se mai satura de joaca in curte, picioare desculte si inghetata!😀 Nu putem manca non stop inghetata, motiv pentru care mai viram pe tarte!😀 Ocazional si dupa ce mancam “papa bun”, sa ne intelegem!

Asa ca, tarta sa fie! Crusta se face mega usor, plus ca poate fi facuta si cu o zi inainte, fara probleme. Iar cremaaaaa….Oooo, crema va fi una lejera, pufoasa, finuta si mustacioasa, clar!😍

Nu vreau o tarta golasa, motiv pentru care o imbrac frumos in fructele uscate preferate. Nu alegem variante confiate, continutul de zahar din ele nefiindu-mi pe plac, departe de a fi babyfriendly, asa ca merg pe varianta celor deshidratate sau infuzate in suc de mar. Iar prietenii nostri de la Pravalia Noastra, vin cu niste fructe uscate WOW, marca Nutrissimo, curate, fara aditivi, fara zahar adaugat, infuzate in suc de mar. Extrem de gustoase, promit!

Ingrediente:

Pentru crusta (tava cu 18 cm/d):

  • 150 gr faina 550
  • 75 gr unt
  • cateva lg de apa rece, cat sa adunati aluatul intr-o bila

Crema:

  • 150 ml smantana proaspata Laptaria cu caimac
  • 150 crema de branza ( atentie sa aiba eticheta curata) – eu am folosit Almette cu smantana
  • coaja rasa de la o lamaie bio (spalata anterior in apa cu bicarbonat)
  • o lg miere certificata
  • fructe uscate de la Pravalia Noastra: afine, zmeura, Golden Berry (Physalis uscat)

❗️Draguta, ca de obicei, Isa de la Pravalia Noastra vine in intampinarea gusturilor voastre sanatoase cu o reducere de 10% pentru orice comanda depusa in intervalul 27 iunie- 5 iulie 2020, insotita de codul “mybabyfood”, scris in comentariile comenzii.

❗️❗️Mai mult decat atat, pe grupul mybabyfood se va desfasura un concurs de poezioare, premiat la sfarsitul acestui interval cu 3 pachetele a cate 2 pungi de fructe uscate infuzate in suc de mar! Poezia trebuie sa contina 2 cuvinte “pravalie” si “veselie”. Si musai sa fie insotita de #poeziepravalie. Participa orice postare insotita de poezioara! Castiga cele mai votate 3 postari cu poezii! Aaaah, abia astept!😍

Cum am procedat:

  • am inceput cu crusta: am amestecat faina cu untul rece, rezultatul fiind un aluat nisipos. Apoi, am adaugat apa rece, cateva linguri, cat sa pot aduna aluatul intr-o bila. Am intins aluatul si l-am asezat frumos intr-o tava de tarta cu gauri, modelandu-l dupa peretii tavitei. Am acoperit tavita cu o folie si am pus-o la congelator 15’, cat sa se intareasca aluatul, respectiv untul. Dupa 15-20’ (puteti sa-l lasati si peste noapte), am asezat o bucatica de hartie de copt peste aluat si am turnat in ea niste boabe de fasole (sau bobite metalice/ceramice pentru patiserie), pentru a nu se infoia aluatul la coacere. Am copt asa aluatul, aproximativ 15’, apoi am luat foaia de copt impreuna cu boabele si am mai lasat aluatul inca 10’, pentru a se rumeni frumos si baza. Odata copt, l-am asezat la racit, pe un gratar. Puteti sa-l umpleti imediat ce se raceste sau sa-l pastrati pentru ziua urmatoare (vara, in frigider).
  • crema se face extrem de usor: se bate smantana frisca (smantana sa fie rece) si se amesteca cu crema de branza, coaja de lamaie si mierea (sau pasta de curmale, de exemplu).
  • odata racita crusta, se umple cu crema, se acopera cu fructele uscate preferate, se presara cu nitica spirulina siiiii se “arunca” in frigider!😂

No, amu-i acu’! Cine sta bine cu rabdarea sau cine nu stie de existenta dansei⤴️ In frigider, e fericit! Restul, nu prea!😂 Cert este caaaaa, va fi senzatia verii! Si usor de facut, si mega gustoasa, siiii extrem de papabila!

Buna ziua, Pravalie!
Vin la voi cu veselie!
Dau la schimb o imbratisare
S-o ajut pe a mea mamica
Sa ma creasca bine, mare!

Sa inceapa nebuniaaaaa! Si da! Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.